Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Privatizacija

J. Kosor: Banke koje dobro posluju moraju nositi dio tereta

kosor (1)
Marko Lukunić/PIXSELL
14.02.2011.
u 17:37

– Privatizacije HEP-a neće biti, a također ni Hrvatskih šuma i Hrvatskih voda – poručila je premijerka

Premijerka Jadranka Kosor primit će u srijedu predstavnike vodećih domaćih banaka, potvrdila je to u emisiji Hrvatskog radija Kako Vlada vlada. Razgovarat će se o dvije teme – sudjelovanju banaka u tzv. Modelu A i novom modelu financiranja stanogradnje.

– Banke koje dobro posluju moraju nositi dio tereta – rekla je premijerka.

Naime, nakon što se je prošle godine odustalo od uvođenja poreza na banke, premijerka je bankarima poručila da razmotre model participacije u krizi. J. Kosor to od banaka sada očekuje, ali želi od njih čuti i njihovu ulogu u sudjelovanju u idućim privatnim i državnim investicijama.

Neće biti privatizacije HEP-a, Hrvatskih šuma i Hrvatskih voda
Izjavila je i da bi Vlada mogla povući prijedlog zakona o preoblikovanju Hrvatskih voda u trgovačko društvo.
– Razgovarala sam prošli tjedan s biskupom Vladom Košićem i ministrom Božidarom Pankretićem, a ovaj tjedan ću još s nekim ljudima, a, da ne bi bilo dvojbe, najvjerojatnije ćemo zakon povući – rekla je Kosor.

Naime, nakon odluke o preoblikovanju tog društva u trgovačko društvo te nakon najava nekih ekonomskih stručnjaka o mogućoj privatizaciji, u određenim je krugovima nastao veliki otpor prema tom prijedlogu, od niza političara do Crkve.

– Privatizacije HEP-a neće biti, a također ni Hrvatskih šuma i Hrvatskih voda – poručila je premijerka.

J. Kosor: Sukob u Saboru neće izazvati tektonske poremećaje
Osvrnuvši se na nedavni sukob u Saboru, rekla je da je potrebno naći mehanizme do koje granice se može tolerirati jezik mržnje i uvreda.
– Takva vrsta uvredljivog govora treba prestati i Sabor bi preko svojih predstavnika u Predsjedništvu trebao donijeti odluku o tome kada je rasprava neprihvatljiva i kada treba reći ne – rekla je premijerka i dodala da sukob triju članova neće izazvati tektonske poremećaje, da će o svemu razgovarati u stranci i da će pridonijeti rješenju u Saboru.

Komentara 135

BA
barbaizamerike
01:09 15.02.2011.

dobri potezi protiv moze biti samo neprijatelj hrvatske ili politicki protivnik koji je protiv i onda kad je nesto dobro pametno i mudro

BU
Bugrer
07:13 15.02.2011.

Hm, dilema, dilema... što bi još mogli prodati? A da dignemo još jedan kredit? Nekako treba namaknuti novac za mirovine lažnih umirovljenika i plaće stranačkih vojnika na izmišljenim radnim mjestima...

UT
utatica
17:53 14.02.2011.

Jaco pokušaj pprivatizaicje propao!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije