Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Agrokor iznajmljuje Todorićevo lovište za 4,8 milijuna kuna i PDV

Lovište Zapadna Garjevica se nalazi na području Bjelovarsko-bilogorske županije i prostire se na površini od 25.529 hektara.
12. ožujka 2018. u 17:19 5 komentara 2883 prikaza
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Izvanredna uprava Agrokora objavila je u ponedjeljak da je raspisala poziv za prikupljanje ponuda za izlov divljači u Lovnom gospodarstvu Moslavina, a ponude će zaprimati zaključno s 19. ožujka. 

Agrokor 'TVRDOGLAVOST I KRATKOVIDNOST' Ruspress: Agrokor je najveći Sberbankov 'međunarodni fijasko'

"Uprava društva Lovno gospodarstvo Moslavina, koje je u vlasništvu Agrokora d.d.,  raspisala je poziv za podnošenje prijava za sklapanje ugovora o izlovu divljači na državnom otvorenom lovištu broj: VII/15 'Zapadna Garjevica', za lovnu sezonu u trajanju od 1. travnja 2018. do 31. ožujka 2019. godine. Minimalna tražena godišnja naknada za izlov krupne i sitne divljači prema planu odstrela i lovnogospodarskoj osnovi iznosi 4.800.000 kuna plus PDV", navodi se u priopćenju. 

Poziv je objavljen na internet stranicama Agrokora, a njemu je priložen i plan odstrela. 

Ponude će se zaprimati zaključno s 19. ožujkom 2018.godine, navode iz Agrokora, dodajući da će zainteresirani ponuditelj moći sklopiti i poseban ugovor o podzakupu nekretnine - lugarnice "Kamenica", koja se može koristiti za smještaj i prijem gostiju.

Lovište Zapadna Garjevica se nalazi na području Bjelovarsko-bilogorske županije i prostire se na površini od 25.529 hektara.

Glavne vrste populacije krupne divljači koje obitavaju na lovištu su jelen obični, jelen lopatar, muflon, srna i divlja svinja, a od sitne vrste divljači na lovištu obitavaju jazavci, divlje mačke, kune zlatice, kune bjelice, dabrovi, obični zečevi, čagljevi, lisice, fazani, sive vrane, vrana gačac, svrake i šojke kreštalice.

Lovno gospodarstvo Moslavina posjeduje koncesiju prava lova na državnom otvorenom lovištu te sve zakonom propisane potrebne ovlasti za obavljanje uzgoja, zaštite, lova i korištenja divljači i njezinih dijelova, navode iz izvanredne uprave Agrokora.

Pogledajte i galeriju: Na konferenciji predstavljen novi povjerenik Agrokora Fabris Peruško

1 / 6
Vlada, povjerenik
Agrokor Odlučuje trgovački sud Agrokor: Na rješenje o tražbinama sto žalbi Novi izvanredni povjerenik Fabris Peruško i njegova zamjenica Irena Weber Agrokor: 'Postignut je znatan napredak u usuglašavanju ključnih odredbi plana nagodbe' Nagodba u Agrokoru Pregovori su teški, domaći dobavljači strahuju od velikih otpisa potraživanja
zanimljivo
Odrekli se imena, ali i prezimena! Svoja prava imena domaće zvijezde dobro kriju od javnosti! Znate li ih?
HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti
  • dado56:

    Treba to isto loviste po hitnom postupku proglasit prirodnim rezervatom da nijedan lovac vise ne udje tamo inda se zastiti to blago ... preispitat to sve tko im je dao dozvole i ostalo Zeleni gdje ste !!!???

  • Direkt:

    Kako se može lovište prodati???

  • Long:

    Ja sam cuo da je sam Todoric, prije nego sto je otisao u Englesku napravio pokolj u tom lovistu. Pobio 400 komada razne divljaci, samo da nitko nebi to dobio.