Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan D

Istječe rok za dokapitalizaciju Đure Đakovića

Tomislav Mazal
Robert Anić/PIXSELL
11.08.2017.
u 06:30

Hoće li ulagači podržati slavonsko-brodsku grupaciju

Ima li doista potencijala u grupaciji Đuro Đaković koju bi investitori poduprli svojim kapitalom konačno ćemo doznati danas.

Točno u podne istječe rok za upis novih dionica u dokapitalizaciji javnom ponudom, a bude li ovaj put izlazak na tržište uspješan, uprava bi ujedno trebala objaviti i konačnu cijenu nove dionice. Izdanje novih dionica smatrati uspješnim ako se upiše i uplati najmanje 2,5 milijuna do najviše 7,6 milijuna novih dionica, pojedinačne nominalne vrijednosti 20 kuna. Ovo je konačan rok nakon kojeg više neće biti moguće dodatno prolongiranje postupka, za čime se dosad posegnulo tri puta.

Odgađanje krajnjeg roka završetka postupka uprava na čelu s Tomislavom Mazalom pravdala je interesom ulagača. Proljetos, postupak povećanja temeljnog kapitala Đure Đakovića nije rezultirao uspjehom jer, kako je tada zaključila uprava, nije bio dobro odabran tajming na financijskom tržištu. Tvrtka se nada ovim putem prikupiti najmanje 50 milijuna kuna, kojima bi popravila likvidnost kompanije i osigurala nastavak restrukturiranja.

Ključne riječi

Komentara 1

KZ
kecman.zeljko
07:17 11.08.2017.

Što mislite da se umjesto poreza na nekretnine 😇 vrati zakon o porijeklu imovine 😎😮

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije