Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Đino Šverko podnio ostavku na članstvo u Nadzornom odboru u Uljanika

Uprava Uljanika sazvala je za 16. listopada glavnu skupštinu dioničara, nakon što 31. kolovoza skupština nije održana zbog nedostatka kvoruma
07. rujna 2018. u 12:04 4 komentara 206 prikaza
Predsjednik štrajkaškog odbora Uljanika Đino Šverko dao izjavu za medije
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Član Nadzornog odbora (NO) Uljanika Đino Šverko podnio je ostavku na članstvo u NO-u koja stupa na snagu dan prije održavanja glavne skupštine, izvijestio je Uljanik.

Uljanik Brodogradnja Uljanik će morati u predstečaj

"Član Nadzornog odbora Uljanika Đino Šverko je već ranije u medijima najavio ostavku na članstvo u Nadzornom odboru, te potvrđujemo da je 6. rujna 2018. zaprimljena njegova ostavka. Kako bi se izbjegla blokada upravljanja društvom i moguće posljedice takve blokade, odredio je da njegova ostavka stupa na snagu istekom kalendarskog dana prije dana održavanja glavne skupštine na kojoj će se izvršiti izbor članova novog Nadzornog odbora Uljanika d.d.", kaže se u obavijesti.

Uprava Uljanika sazvala je za 16. listopada glavnu skupštinu dioničara, nakon što 31. kolovoza skupština nije održana zbog nedostatka kvoruma, a na skupštini će se odlučivati o pokriću gubitaka i izmjeni ranije odluke o povećanju temeljnog kapitala.

>> Prosvjed radnika Uljanika

Uljanik Mislav Šimatović Uljanik je preživio Mussolinija i Tita, za ortački kapitalizam nije imao snage

Na skupštini bi se trebalo razmotriti i izvješće Nadzornog odbora o vođenju poslova u 2017. i stav o predloženim odlukama u postupku povećanja temeljnog kapitala, te izvješće Uprave o stanju i poslovanju kompanije u 2017.

Između ostaloga, dioničari bi trebali donijeti odluku o pokriću i prijenosu gubitaka. Lani je Uljanik d.d. završio poslovanje s gubitkom od 1,25 milijardi kuna.

Predlaže se da se taj gubitak pokrije s 33,96 milijuna kuna iz ostalih rezervi, s 216,56 milijuna kuna iz kapitalnih rezervi, dok bi ostatak od gotovo 996 milijuna kuna ostao nepokriven i prenesen u iduću godinu.

Zdravko Marić Zdravko Marić: 'Ukupna jamstva Uljaniku gotovo 70 milijuna eura, velika je vjerojatnost aktivacije'

Konsolidirani gubitak Uljanik grupe u 2017. iznosio je 1,82 milijardi kuna.

Skupštini je predložena i odluka da se nagradi rad članova Nadzornog odbora, i to predsjednika u mjesečnom iznosu u visini prosječne neto plaće u Hrvatskoj u prethodnom mjesecu, a članove u visini 75 posto.

Uz odluku o davanju razrješnice Upravi i Nadzornom odboru za poslovnu 2017., dioničarima se predlaže da se za nove članove NO izaberu Slobodan Kapor, Nenad Kapuralin, Ivica Mikelić, Ivan Radešić i Saša Španić.

Krajem kolovoza članica NO Renata Kašnjar Putar dala je ostavku na članstvo u NO, koja će stupiti na snagu s odlukom skupštine dioničara.

Radnici Uljanik Brodogradnja na prekretnici Jedini spas za Uljanik hitna 
je izmjena stečajnog zakona

Početkom rujna, pak, na svojoj je sjednici Nadzorni odbor zaprimio kandidature za članove novog Nadzornog odbora koje su podnesene na inicijativu sindikata i radnika.

Okvir

Okvir

Rafting
AVANTURA NA VODI
Otkrijte gdje je najbolje ići na rafting, a gdje se krije raj za avanture u kanuu i kajaku

A1 izdvaja za Vas

  • like_a_boss:

    Ha ha ha vođa sindikata u nadzornom odboru. Multikulti istrijani, poštenjačine... Nema razlike, sve je to isto, hdz-sdp-ids-hns... Sve je to jedna stranka - ukradi i pričaj kako kradeš zbog boljitka hrvatske :-)

  • zgzg1234:

    Stakori napustaju brod.

  • Krotila:

    Hrvatska mora proglasiti izvanredno stanje za hrvatsko gospodarstvo i osnovati krizni tim za čistilište od svih onih koji sU pokrali državU hrvatskU.