Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 200
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLOBALNI CENTAR U ZAGREBU

IBM Hrvatska: Otvorit ćemo nova radna mjesta te surađivati s fakultetima u Hrvatskoj

Damir Zec
Borna Filić/PIXSELL
20.07.2016.
u 09:02

Radi se o inovacijskom centru za korisnike na globalnoj razini koji će biti smješten u Zagrebu a vještine koje se traže su poznavanje jezika, informacijskih znanosti, matematike i srodnih škola i fakulteta

Tvrtka IBM i Vlada Republike Hrvatske danas objavljuju suradnju na projektu osnivanja prvog IBM-ovog globalnog centra naziva IBM Client Innovation Centar koji će biti smješten u Zagrebu, i otvorit će 500 radnih mjesta.

IBM-ov Centar pružat će usluge IBM-ovim korisnicima na globalnoj razini. Riječ je o zaokruženom spektru usluga za informatičku infrastrukturu i podatkovne centre opremljene kako IBM-ovim tako i heterogenim okolinama uključujući proizvode drugih IT proizvođača, kažu iz IBM-a.

Centar će pružati podršku svojim korisnicima 24 sata na dan, 365 dana u godini kako bi efikasno mogli upravljati svojim IT sustavima te tako povećati svoju učinkovitost, unaprijediti poslovanje i spremno odgovoriti na izazove tržišta.

U Centru će se primjenjivati napredne tehnologije i alati uključujući i IBM Watson Analytics kapacitete, koje će korisnici iz različitih industrijskih grana poput maloprodaje, financija i proizvodnje, moći primjenjivati.

- IBM-ovi inovacijski centri ključni su u isporuci naših usluga korisnicima širom svijeta", rekao je Damir Zec, poslovni direktor, IBM Hrvatska te dodao - IBM je prisutan u Hrvatskoj više od 20 godina i svojim je djelovanjem utjecao na razvoj i stvaranje tehnoloških trendova u zemlji. Zagreb smo izabrali kao lokaciju za naš Centar uzimajući u obzir kriterije lokacije, poslovnog okruženja i tržišta rada.“

IBM Client Innovation Centar koji će biti smješten u Zagrebu surađivat će s IBM-ovim inovacijskim centrima za korisnike diljem svijeta. Pružat će tehničke usluge koristeći IBM-ove kognitivne alate čime će pomagati korisnicima da što brže prihvate nove tehnologije i stvaraju inovacije.

IBM-ov Centar otvorit će i nova radna mjesta te će surađivati s fakultetima u Hrvatskoj na programima mentorstva i profesionalnog usavršavanja talenata s tehničkih škola i fakulteta, još u fazi studiranja.

IBM će započeti kampanju za zapošljavanje te će u nekoliko idućih mjeseci i godina novi Centar zapošljavati studente i IT stručnjake koji posjeduju znanja iz područja jezika, informacijskih znanosti, matematike i srodnih škola i fakulteta, stoji u priopćenju IBM-a.

Komentara 1

ZL
zlatnirat
09:32 20.07.2016.

I opet prije izbora bageri bruje helikopteri nadlijecu pasnjake politicari otvaraju toliko novih radnih mjesta da cemo morati radnu snagu iz Rum, kos i Alb. uvoziti a nasi mladi i dalje jeftinim autobusnim linijama na rad u D odlaze i tako pridonose vlastodrzcima devize i povoljnije brojke nezaposlenih samo to nikoga ne interesira, kako rekoh sada je vrijeme prije izbora - doci ce i vrijeme poslije izbora a ovi isti pojma nece imati sto su rekli prije izbora, a i tko pita stoku sitnog zuba za misljenje glavno da je njima u saborskim foteljama i ZG hotelima dobro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije