Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

IBM Hrvatska: Otvorit ćemo nova radna mjesta te surađivati s fakultetima u Hrvatskoj

Radi se o inovacijskom centru za korisnike na globalnoj razini koji će biti smješten u Zagrebu a vještine koje se traže su poznavanje jezika, informacijskih znanosti, matematike i srodnih škola i fakulteta
20. srpnja 2016. u 09:02 1 komentara 2048 prikaza
Damir Zec
Foto: Borna Filić/PIXSELL

Tvrtka IBM i Vlada Republike Hrvatske danas objavljuju suradnju na projektu osnivanja prvog IBM-ovog globalnog centra naziva IBM Client Innovation Centar koji će biti smješten u Zagrebu, i otvorit će 500 radnih mjesta.

IBM-ov Centar pružat će usluge IBM-ovim korisnicima na globalnoj razini. Riječ je o zaokruženom spektru usluga za informatičku infrastrukturu i podatkovne centre opremljene kako IBM-ovim tako i heterogenim okolinama uključujući proizvode drugih IT proizvođača, kažu iz IBM-a.

Centar će pružati podršku svojim korisnicima 24 sata na dan, 365 dana u godini kako bi efikasno mogli upravljati svojim IT sustavima te tako povećati svoju učinkovitost, unaprijediti poslovanje i spremno odgovoriti na izazove tržišta.

Naslovnica 20.7. DANAS U VEČERNJEM IBM zbog najboljih IT poticaja ipak izabrao Hrvatsku. Otvara 500 radnih mjesta IBM Amerikanci izabrali Hrvatsku 500 radnih mjesta u Zagrebu otvorit će u 2017. svjetski informatički div – IBM

U Centru će se primjenjivati napredne tehnologije i alati uključujući i IBM Watson Analytics kapacitete, koje će korisnici iz različitih industrijskih grana poput maloprodaje, financija i proizvodnje, moći primjenjivati.

- IBM-ovi inovacijski centri ključni su u isporuci naših usluga korisnicima širom svijeta", rekao je Damir Zec, poslovni direktor, IBM Hrvatska te dodao - IBM je prisutan u Hrvatskoj više od 20 godina i svojim je djelovanjem utjecao na razvoj i stvaranje tehnoloških trendova u zemlji. Zagreb smo izabrali kao lokaciju za naš Centar uzimajući u obzir kriterije lokacije, poslovnog okruženja i tržišta rada.“

IBM Client Innovation Centar koji će biti smješten u Zagrebu surađivat će s IBM-ovim inovacijskim centrima za korisnike diljem svijeta. Pružat će tehničke usluge koristeći IBM-ove kognitivne alate čime će pomagati korisnicima da što brže prihvate nove tehnologije i stvaraju inovacije.

IBM-ov Centar otvorit će i nova radna mjesta te će surađivati s fakultetima u Hrvatskoj na programima mentorstva i profesionalnog usavršavanja talenata s tehničkih škola i fakulteta, još u fazi studiranja.

IBM će započeti kampanju za zapošljavanje te će u nekoliko idućih mjeseci i godina novi Centar zapošljavati studente i IT stručnjake koji posjeduju znanja iz područja jezika, informacijskih znanosti, matematike i srodnih škola i fakulteta, stoji u priopćenju IBM-a.

ARHIVA - Srebro u kombinaciji, povijesna olimpijska medalja Ivice Kostelića
TEŠKA ODLUKA
Pavlek u suzama umirovio Antu Kostelića: 'Tako je trenutno najbolje...'
Ivanić-Grad
Grad po svačijoj mjeri
Ivanić-Grad: Moderna sredina pogodna za svakoga
  • zlatnirat:

    I opet prije izbora bageri bruje helikopteri nadlijecu pasnjake politicari otvaraju toliko novih radnih mjesta da cemo morati radnu snagu iz Rum, kos i Alb. uvoziti a nasi mladi i dalje jeftinim autobusnim linijama na rad u D odlaze i ... prikaži još! tako pridonose vlastodrzcima devize i povoljnije brojke nezaposlenih samo to nikoga ne interesira, kako rekoh sada je vrijeme prije izbora - doci ce i vrijeme poslije izbora a ovi isti pojma nece imati sto su rekli prije izbora, a i tko pita stoku sitnog zuba za misljenje glavno da je njima u saborskim foteljama i ZG hotelima dobro.