Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Agrokor u akciji

I. Todorić uz pomoć EBRD-a spaja Konzum s Mercatorom

\'01.12.2009., Zagreb - Uprava Agrokora odrzala je izvanrednu press konferenciju. Tvrtka Agrokor izdala je na europsko trziste kapitala obveznice vrijedne 400 milijuna eura, na rok od sedam godina, uz
Marko Prpić/PIXSELL
18.02.2011.
u 17:07

U Agrokoru smatraju da je spajanje Mercatora i Konzuma odlična poslovna priča za Sloveniju i Hrvatsku te cijelu regiju.

Agrokor uz potporu Europske banke za obnovu i razvoj, koja je vlasnik 8,3 posto najveće hrvatske kompanije, kreće u preuzimanje Mercatora, objavio je slovenski Dnevnik. Agrokor je zainteresiran za 23,3 posto udjela Pivovarne Laško u slovenskom maloprodajnom lancu, a ponude se prikupljaju do 9. ožujka. Agrokor je za Mercator zainteresiran prije svega zbog sinergijskih efekata. Samo u nabavi i logistici moglo bi se godišnje uštedjeti 120 milijuna eura.

Špekulira se da bi talijanska banka UniCredit Ivici Todoriću mogla isplatiti pola milijarde eura, dok bi preostalih 250 milijuna eura osigurao Agrokor. EBRD je, navodno, u projekt spreman uložiti između 50 i 100 milijuna eura.

U Agrokoru smatraju da je spajanje Mercatora i Konzuma odlična poslovna priča, ne samo za Sloveniju i Hrvatsku nego i za cijelu regiju, te da bi njihovim povezivanjem nastala najuspješnija maloprodajna kompanija na ovim područjima.

– U svojim dosadašnjim nastupima prema Mercatoru Agrokor je uvijek postupao transparentno i prijateljski, što je vidljivo i iz prošlogodišnje ponude za kupnju dionica Mercatora, za koju smo se odlučili jer poštujemo Mercator i uspjeh koji je kompanija do sada postigla na tržištu.

Važno je naglasiti da bi Mercator postao liderom na najvećim tržištima u regiji djelujući kao samostalna kompanija pod istim brendom te dugoročno ostvario veću zaposlenost na domaćem tržištu i tržištima regije.

Njegov bi se razvoj odvijao u suradnji s postojećim dioničarima, zaposlenicima i dobavljačima, a dugoročnim partnerstvom sa slovenskim proizvođačima omogućilo bi se dodatno povećanje prodaje i otvaranje novih tržišta. U Mercatoru znamo za natječaj za stjecanje dionica Pivovarne Laško te razmatramo odluku o uključenju. Za projekt su zainteresirani najveći svjetski investitori – kazala je Anja Linić, glasnogovornica Agrokora.

Ključne riječi

Komentara 74

KU
kumpare
20:04 18.02.2011.

Nema od toga ništa, Janezi bi si jajca pojeli da se to dogodi.............

Avatar Suvremeni_Sluga_Hrvoje
Suvremeni_Sluga_Hrvoje
14:39 19.02.2011.

UREDNICI IMENUJU NOVINARE,NOVINARI MORAJU SLIJEDITI LINIJU KOJA JE ZAPOVIJEĐENA UREDNIKU,UREDNIK ODGOVARA VLASNIKU A VLASNIK ODGOVARA BANKAMA I KORPORACIJAMA KOJE OSIGURAVAJU FINACIJE ZA KUPNJU MEDIJSKIH GRUPACIJA- I TAKO NASTAJU VJESTI I TOČKA.

MA
mastermind
18:44 18.02.2011.

YUGOSLAVIJOOOOOOOOO

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije