Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve županije

I dalje u porastu broj priključaka za pristup internetu

surfanje,kompjuter,računalo,internet
Reuters/PIXSELL
31.05.2013.
u 17:44

Od ukupnog broja priključaka 47,88 posto odnosi se na pakete usluga kojih je gotovo 20 posto više nego u prethodnom tromjesečju

Na kraju prvog tromjesečja 2013. godine broj širokopojasnih priključaka za pristup internetu iznosio je 900.509 što daje prosječnu gustoću od 21,02 posto, a ukupna gustoća u pokretnim i nepokretnim mrežama dosegnula je na kraju prvog tromjesečja 2013. godine 29,81 posto, podaci su to koje je objavila Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM).

Po prvi put zabilježen je rast priključaka u gotovo svim županijama, a što je izravna posljedica većih ulaganja operatora. Od ukupnog broja priključaka 47,88 posto odnosi se na pakete usluga kojih je gotovo 20 posto više nego u prethodnom tromjesečju. Očekuje se da će se u idućem razdoblju broj korisnika paketa povećati.

Raste i broj priključaka usluge televizije putem drugih tehnologija. Zaživjela je i usluga naplatne televizije koja korisnicima na velikom području Republike Hrvatske pruža mogućnost gledanja televizijskih programa putem zemaljskog digitalnog TV signala.

>>Do 1. srpnja 269 hotspot lokacija s besplatnim pristupom internetu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije