Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporan potez

HTV želi dodatno zaraditi naplatom programa B.netu

'REVIJA........ZAGREB,PRISAVLJE........28.10.1999. HTV SNIMIO ZELJKO LUKUNIC'
Željko Lukunić/Večernji list
16.09.2012.
u 18:59

B.net odbio staviti HTV3 u osnovni paket, ljuti ih novi cjenik HTV-a. Ravnatelj HTV-a Novokmet kaže da je cjenik naslijedio od prethodnika

Društvene mreže i brojni portali u subotu su bili pretrpani komentarima ljutitih korisnika kabelske televizije B.neta. Zamjerili su im što u osnovnom paketu nema i novog programa HTV 3, već njegovi korisnici moraju dodatno plaćati da bi vidjeli taj kanal. Korisnici su svoj gnjev usmjerili na operatora. B.net pak tvrdi da se gnjev treba preusmjeriti na adresu HRT-a.

“Neuvrštavanje novog 3. programa HRT-a u ponudu osnovnog paketa bila je planirana gesta prosvjeda koja je imala za cilj senzibiliziranje korisnika i javnosti na činjenicu da se distributerima javnih programa, za koje korisnici već plaćaju mjesečnu pretplatu, želi dodatno naplatiti distribucija”, stoji u priopćenju B.neta. Naime, do početka godine kabelski i drugi operatori plaćali su za emitiranje obaju programa HTV-a 40-ak lipa, u sklopu ugovora s EBU-om (European Broadcasting Union). No, ugovor je raskinut, a uprava HTV-a odlučila je da će po novom distributeri plaćati 4 kune po pretplatniku za Prvi program HTV-a te 2 kune za HTV2.

Od tada nijedan distributer TV programa nije platio tu mnogostruko višu cijenu, a cijela stvar je završila na Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja, a istodobno se pregovara s v. d. upravom HRT-a. U međuvremenu se pušta novi program HTV3. U početku, doznajemo, svi distributeri bili su istog mišljenja – da neće HTV3 staviti u osnovni paket ako se ne razjasni točna cijena. No, osim B.neta svi su popustili. Domagoj Novokmet, privremeni ravnatelj, potvrdio je da su cijene uvećane, ali i da se o novom ugovoru pregovara. – Cjenik sam naslijedio od prethodnika. Ne prejudicirajući rješenje ugovora o kojem pregovaramo, smatram da su žrtve gledatelji B.neta – ističe Novokmet.

HRT se odmaknuo od uloge javnog servisa te svoje programe izjednačava s komercijalnom ponudom televizija i dvaput naplaćuje program: od pretplatnika i još jednom od distributera.

>>Gledatelji ogorčeni na B.net: Zašto nam naplaćujete HRT 3!?

Ključne riječi

Komentara 32

DR
DrGonzo
19:19 16.09.2012.

Gdje su sad svi oni koji su jucer graktali da je B.net najgora tvrtka ikad? Odjednom ste svi zackomili jel? Kao i mnogo puta prije, pokazalo se da je prava istina daleko kompleksnija od jednog novinskog naslova...

KF
kfuntak
19:37 16.09.2012.

Potpuno podržavam ovo ako je cilj bilo upozoriti na naplaćivanje operaterima distribuiranje programa javne televizije. Pa taj program je dostupan svuda oko nas. Operateri ga distribuiraju samo da pojednostave korisnicima pretraživanje programa odnosno pristup preko jednog digitalnog prijemnika.

DO
dajo.ober
22:53 16.09.2012.

novokmet stvara novo kmetstvo uvodi novi tv namet i izaziva kijamet, komunisti su na tv pisti pa se te komunističke manekene mora platiti čak i kroz kabele bneta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije