Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
širenje

HT preko Combisa ulazi u Srbiju i Bugarsku

telekom
Marko Lukunić/PIXSELL
09.10.2011.
u 19:21

Predsjednik uprave Combisa Ivan Gabrić očekuje u 2012. milijun i pol eura godišnjeg prihoda od beogradskog ureda.

Informatička tvrtka Combis, koju je Hrvatski telekom kupio lanjskog ožujka, otvorila je ured u Srbiji. Predsjednik uprave Combisa Ivan Gabrić očekuje u 2012. milijun i pol eura godišnjeg prihoda od beogradskog ureda. Dodaje da je Combis jedan od najvećih sistemskih integratora u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini, a da je u Srbiji i ostatku regije dosad bio slabije prisutan.

– Do kraja godine u Srbiji i ostatku regije očekujemo zaključenje tri kapitalna ugovora, a vidimo još prilika za rast, i to fokusirajući se na niše u kojima nemamo konkurencije, poput poslovne inteligencije i drugih specifičnih IT usluga – kaže Gabrić.

Dodaje da su prosječne vrijednosti ugovora u tim segmentima od 300.000 do deset milijuna eura. Miloš Vlahović, direktor Combisa u Srbiji, otkriva da imaju dvoje zaposlenih, ali će ih do kraja godine imati šest.

– Novi ured pokrivat će ne samo Srbiju nego i Crnu Goru, Makedoniju, Bugarsku i Rumunjsku – ističe Vlahović.

Očekuje da će projekt BPM, koji su upravo završili u Victoria grupi, najvećoj srpskoj prehrambenoj industriji, biti ogledni model za prodaju sličnih rješenja u ostalim zemljama. U Bugarskoj je kompanija nedavno osvojila sličan projekt u jednoj od veledrogerija. Combis je lani imao prihod 349,3 milijuna kuna, uz rast od 7,2 posto. Njegov čelnik Ivan Gabrić kaže da je širenje u Srbiju tek dio šireg plana.

– Koristimo HT kako bismo se bolje pozicionirali u prodaji drugim članicama grupe Deutsche Telekoma. Imamo poslove u Slovačkoj, Rusiji i Ukrajini te oko 15 posto ukupnih prihoda ostvarimo u inozemstvu – zaključuje Gabrić.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Hrvatski vukodlak
Hrvatski vukodlak
20:19 09.10.2011.

Dragi naši srpski poluprijatelji, čuvajte se HT-a i njegovih slatkih obećanja.Prvo će vam obećati brda i doline,a onda kada vas navuku na u ugovor s vremenom sve više snižavaju kvalitetu usluge... Svatko tko može neka izbjegava njihov \"širokopojasni internet\"...Ja moram odguliti još godinu dana ugovora,a onda nikad više HT....

TO
Toni50
23:19 09.10.2011.

HT preko Combisa ulazi u Srbiju i Bugarsku , jel nisu zaslužili ništa pošteno ?

UK
Ugo Kajvez
18:25 10.10.2011.

09.10.2011. u 20:19h Hrvatski vukodlak . Zaboravljaš, ... to nije \"HRVATSKI telekom\" ... nego DEUTCHE TELEKOM prerušen u hrvata ..... .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije