Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

HT preko Combisa ulazi u Srbiju i Bugarsku

Predsjednik uprave Combisa Ivan Gabrić očekuje u 2012. milijun i pol eura godišnjeg prihoda od beogradskog ureda.
09. listopada 2011. u 19:21 5 komentara 6 prikaza
telekom
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Informatička tvrtka Combis, koju je Hrvatski telekom kupio lanjskog ožujka, otvorila je ured u Srbiji. Predsjednik uprave Combisa Ivan Gabrić očekuje u 2012. milijun i pol eura godišnjeg prihoda od beogradskog ureda. Dodaje da je Combis jedan od najvećih sistemskih integratora u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini, a da je u Srbiji i ostatku regije dosad bio slabije prisutan.

– Do kraja godine u Srbiji i ostatku regije očekujemo zaključenje tri kapitalna ugovora, a vidimo još prilika za rast, i to fokusirajući se na niše u kojima nemamo konkurencije, poput poslovne inteligencije i drugih specifičnih IT usluga – kaže Gabrić.

Dodaje da su prosječne vrijednosti ugovora u tim segmentima od 300.000 do deset milijuna eura. Miloš Vlahović, direktor Combisa u Srbiji, otkriva da imaju dvoje zaposlenih, ali će ih do kraja godine imati šest.

– Novi ured pokrivat će ne samo Srbiju nego i Crnu Goru, Makedoniju, Bugarsku i Rumunjsku – ističe Vlahović.

Očekuje da će projekt BPM, koji su upravo završili u Victoria grupi, najvećoj srpskoj prehrambenoj industriji, biti ogledni model za prodaju sličnih rješenja u ostalim zemljama. U Bugarskoj je kompanija nedavno osvojila sličan projekt u jednoj od veledrogerija. Combis je lani imao prihod 349,3 milijuna kuna, uz rast od 7,2 posto. Njegov čelnik Ivan Gabrić kaže da je širenje u Srbiju tek dio šireg plana.

– Koristimo HT kako bismo se bolje pozicionirali u prodaji drugim članicama grupe Deutsche Telekoma. Imamo poslove u Slovačkoj, Rusiji i Ukrajini te oko 15 posto ukupnih prihoda ostvarimo u inozemstvu – zaključuje Gabrić.

Sve je spremna za polaganje državne mature u Ekonomskoj i upravnoj školi Split
'Hodnici su uski, a razredi natrpani'
U splitskoj školi shrvani zbog preminule učenice: 'Upozoravali smo na ovo!'
PBZ CROATIA OSIGURANJE obvezni mirovinski fondovi
NIKA ISTRAŽUJE
Hrvatski građani imaju 113,2 milijarde kuna mirovinske štednje, evo što se događa s tim novcem
 • Avatar Hrvatski vukodlak
  Hrvatski vukodlak:

  Dragi naši srpski poluprijatelji, čuvajte se HT-a i njegovih slatkih obećanja.Prvo će vam obećati brda i doline,a onda kada vas navuku na u ugovor s vremenom sve više snižavaju kvalitetu usluge... Svatko tko može neka izbjegava njihov \"širokopojasni internet\"...Ja moram ... prikaži još! odguliti još godinu dana ugovora,a onda nikad više HT....

 • Toni50:

  HT preko Combisa ulazi u Srbiju i Bugarsku , jel nisu zaslužili ništa pošteno ?

 • Ugo Kajvez:

  09.10.2011. u 20:19h Hrvatski vukodlak . Zaboravljaš, ... to nije \"HRVATSKI telekom\" ... nego DEUTCHE TELEKOM prerušen u hrvata ..... .