Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

HT otpušta oko 60 zaposlenika, otpremnina 230 tisuća kuna

Smanjenje broja zaposlenih HT obrazlaže osiguravanjem uvjeta za razvoj i prilagodbom poslovanja tržišnim i tehnološkim trendovima
13. veljače 2018. u 16:16 14 komentara 3801 prikaza
HT
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Hrvatski telekom (HT) zbog poslovno uvjetovanih razloga do kraja ožujka namjerava otpustiti oko 60 zaposlenika, uz prosječnu otpremninu od 230 tisuća kuna bruto i druge stimulativne uvjete, izvijestila je danas ta kompanija.

Marija Felkel, članica Uprave za ljudske resurse Hrvatskog telekoma, primila je Certifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave tvrtke SELECTIO Ljudski resursi Hrvatskom telekomu petu godinu zaredom dodijeljen Certifikat Poslodavac Partner

Smanjenje broja zaposlenih HT obrazlaže osiguravanjem uvjeta za razvoj i prilagodbom poslovanja tržišnim i tehnološkim trendovima.

"U sklopu ovih promjena je i smanjenje broja zaposlenika iz poslovno uvjetovanih razloga. U okviru tog procesa utvrđen je višak od oko 60 zaposlenika kojima kompanija, iz poslovno uvjetovanih razloga, do 31. ožujka 2018. godine namjerava otkazati ugovore o radu", kaže se u HT-ovoj obavijesti.

Što će se promijeniti uvođenjem eura i hoće li sve poskupjeti:

HT
1 / 10
1. Rast će cijene u kafićima, restoranima, rekreaciji...

Dodaje se kako se smanjenje broja zaposlenika provodi sukladno Zakonu o radu i kolektivnom ugovoru te da mu se pristupa "s punom socijalnom osjetljivošću i odgovornošću".

Tako je, kako se navodi, uz otpremninu zajamčenu kolektivnim ugovorom, donesena odluka o dodatnim, stimulativnim otpremninama koje će se isplatiti zaposlenicima, ovisno o godinama radnog staža u kompaniji, a za određene kategorije zaposlenika osigurana je i isplata posebnog dodatka u iznosu od šest plaća.

Prosječna otpremnina po zaposleniku iznosi 230 tisuća kuna bruto, kažu u HT-u.

Osim uvećanih otpremnina, HT je zaposlenicima osigurao stručnjake koji ih savjetuju o lakšem snalaženju na tržištu rada i rješavanju njihovog radnog statusa, a dodatno zaposlenicima koji odlaze iz kompanije HT subvencionira edukacije po izboru u iznosu do pet tisuća kuna.

Zaposlenicima koji će biti dio viška kompanija će ponuditi posao u području za korisničko iskustvo, u skladu s poslovnim potrebama HT-a, kaže se u obavijesti.

net HT i Vipnet spremni Što Vlada čeka s početkom gradnje brzog interneta Zagreb: Ispred Hrvatskog zavoda za zapošljavanje svakodnevno je gužva Mate Mijić Za sto tisuća otpuštenih iz privatnog sektora nitko ne plače ostaje proizvodnja General Electric otpušta još 130 radnika, uglavnom inženjera
Adrenalinska Hrvatska
Adrenalinska Hrvatska
Rafting može biti idealna zabava, ali hrvatske rijeke kriju mnoge opasnosti

A1 izdvaja za Vas

 • drogie:

  Preko milijardu kuna dobiti svake godina, i oni otpuštaju. Mislim da trenutno u HT nema ni 5 tisuća zaposlenih, a 2010. su imali 7 tisuća, a 2000. 10 tisuća zaposlenih. Račanova privatizacija HT-a i INA-e početkom 2000. je kardinalna greška.

 • dopizdilomi:

  Tako je. Otpustiti sve šljakere. Ono malo posla za kikiriki prepustiti vanjskim firmama. Lova i dobit koja ostaje normalno da se dijelu na managere i savjetnike a može se i neki novi uhljebiti.

 • Avatar istovari
  istovari:

  Tu nema crnih udovica da dignu glas za hrvatsku sirotinju....