Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Građani s dugom do 2.500 kuna mogu od HT-a zatražiti njegov otpis

HT poziva dužnike koji ispunjavaju uvjete za otpis duga da podnesu zahtjev u roku od 30 dana od dana objave svoje odluke na webu, odnosno od ponedjeljka, 17. rujna
18. rujna 2018. u 15:56 5 komentara 3422 prikaza
HT
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Građani koji HT-u duguju do 2.500 kuna mogu u idućih mjesec dana od Hrvatskog telekoma (HT) zatražiti oprost duga, objavio je HT na svojim internetskim stranicama.

Milan Bandić Dobre vijesti Bandić predložio otpis dugova blokiranim građanima koji su dužni Gradu

HT se, kako se navodi, na temelju Zakona o otpisu dugova fizičkim osobama odlučio pridružiti odluci Vlade o otpisu dugova fizičkim osobama.

HT poziva dužnike koji ispunjavaju uvjete za otpis duga da podnesu zahtjev u roku od 30 dana od dana objave svoje odluke na webu, odnosno od ponedjeljka, 17. rujna.

Otpis duga odobrit će se dužnicima za čiji se dug prema HT-u 31. 12. 2017. provodila ovrha na novčanim sredstvima po računu korisnika - dužnika i koja se na dan objave odluke još uvijek provodi.

Davor Tomašković Predsjednik Uprave: 'HT zaustavlja investicije dok se ne riješi naknada za pravo puta'

Drugi je kriterij da se radi o dugu korisnika - dužnika čiji ukupan dug prema HT-u po osnovi glavnice i troškova  ne premašuje iznos od 2.500 kuna, a treći da se radi o dužnicima koji su primatelji jedne od novčanih naknada iz sustava socijalne skrbi (zajamčena minimalna naknada, pomoć za uzdržavanje, osobna invalidnina).

Otpis se provodi isključivo na temelju zahtjeva korisnika - dužnika.

Zahtjev se u pisanom obliku, na propisanom obrascu, podnosi  preporučenom poštom ili neposredno odvjetničkom uredu koji zastupa HT u konkretnom predmetu.

HT Hrvatski telekom HT ulaže u mobilnu mrežu više od milijardu kuna i povećava brzine

Obrazac zahtjeva za otpis duga može se pronaći na web stranicama HT-a ili u T-Centrima

Potvrdu o priznavanju prava na zajamčenu minimalnu naknadu, pomoć za uzdržavanje ili osobnu invalidninu korisnik - dužnik može pribaviti u nadležnom Centru za socijalnu skrb te je u izvorniku prilaže uz popunjeni obrazac zahtjeva za otpis duga.

>> Pogledajte kako će izgledati prva hrvatska podmornica koja će se uskoro graditi

NAŠA SKIJAŠICA
Dugo je nismo vidjeli! Hrvatsku je zamijenila Švicarskom, a zbog bolesti je donijela tešku odluku
Zaklada Novo Sutra
ONI MOGU SVE
Čudotvorna terapija pomoću konja odsad će biti moguća u svim vremenskim uvjetima
  • CharlesBukowski:

    a vi ostali placajte svoje racune

  • jurajuric118:

    gle, pitanje je utuženog dugovanja do 2017 godine do 2500kn s kamatama. znači u ovu skupinu spada jako jako malo ljudi koji zadovoljavaju. ujedno moraju primati socijalu da uđu u skupinu. ja osobno mislim da je takvih da ih moreš ... prikaži još! nabrojati na prste jedne ruke. i još sami moraju ispuniti papire, a ne HT za njih, znači od prsti jedne ruke 4 je nepismena tak da ostane 1 hrvat koji ima uvjete. on bude najvjerovatnije zakasnil s rokom. 🤣