Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Hrvatski parket osvaja i najzahtjevnija svjetska tržišta

Domotex je ključan za pozicioniranje naših tvrtki na svjetskoj razini, a u prilog im idu i novi trendovi – parket od masivnog drva
18. siječnja 2018. u 08:14 2 komentara 520 prikaza
pan parket
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL

Koliko je novih ugovora, još nije poznato, no devet hrvatskih proizvođača parketa - Drvoproizvod, Evolen, FI MA, PPS Majur, Spačva, Pana, Exportdrvo, PPS Galeković i Pan Parket - prezadovoljno je nastupom na netom završenom najvećem svjetskom sajmu podnih obloga Domotex 2018.

trupci, drva Drvna industrija Cijene trupaca rastu, pilanama više sirovine, a finalistima 25% rabata

– Ne obnavljaju se samo postojeći ugovori sa starim kupcima. Hrvatski parket traže i Britanci, Iranci, Azerbajdžanci, Libanonci i Japanci, koji su prije radili s Poljacima i Kinezima, a sad se okreću kvalitetnijim proizvodima u koje se naši drvoprerađivači uklapaju i cijenom i rokovima isporuke – kaže Petar Ćurić, tajnik Udruženja drvoprerađivačke industrije HGK, koji je organizirao zajednički nastup hrvatskih parketara u Hannoveru.

– Vrijeme je da proizvodnju parketa ujedinimo pod jednim brendom za svjetsko tržište, koje bi nam donijelo rast narudžbi i profita najmanje 5 do 10% – rekao je Deni Kelava iz Pan Parketa. 

44. Ambienta Plenković poželio da se izvozi što manje drvne sirovine, a što više gotovih proizvoda drvna industrija hgk 'Talijanska tvornica zatvorit će niz domaćih tvrtki' DRvna industrija Novi namet Zbog skuplje struje troškovi drvne industrije milijunski
Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
  • ico3:

    Spacva stvoreno ima kvalitet s slavonskim hrastom.

  • Mnd7779:

    kvalitet ima svoje ime Spačva,bravo.