Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Hrvatski parket osvaja i najzahtjevnija svjetska tržišta

Domotex je ključan za pozicioniranje naših tvrtki na svjetskoj razini, a u prilog im idu i novi trendovi – parket od masivnog drva
18. siječnja 2018. u 08:14 2 komentara 482 prikaza
pan parket
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL

Koliko je novih ugovora, još nije poznato, no devet hrvatskih proizvođača parketa - Drvoproizvod, Evolen, FI MA, PPS Majur, Spačva, Pana, Exportdrvo, PPS Galeković i Pan Parket - prezadovoljno je nastupom na netom završenom najvećem svjetskom sajmu podnih obloga Domotex 2018.

trupci, drva Drvna industrija Cijene trupaca rastu, pilanama više sirovine, a finalistima 25% rabata

– Ne obnavljaju se samo postojeći ugovori sa starim kupcima. Hrvatski parket traže i Britanci, Iranci, Azerbajdžanci, Libanonci i Japanci, koji su prije radili s Poljacima i Kinezima, a sad se okreću kvalitetnijim proizvodima u koje se naši drvoprerađivači uklapaju i cijenom i rokovima isporuke – kaže Petar Ćurić, tajnik Udruženja drvoprerađivačke industrije HGK, koji je organizirao zajednički nastup hrvatskih parketara u Hannoveru.

– Vrijeme je da proizvodnju parketa ujedinimo pod jednim brendom za svjetsko tržište, koje bi nam donijelo rast narudžbi i profita najmanje 5 do 10% – rekao je Deni Kelava iz Pan Parketa. 

44. Ambienta Plenković poželio da se izvozi što manje drvne sirovine, a što više gotovih proizvoda drvna industrija hgk 'Talijanska tvornica zatvorit će niz domaćih tvrtki' DRvna industrija Novi namet Zbog skuplje struje troškovi drvne industrije milijunski
Filmushka
PROMO
Video: Ovo su filmovi koje ćete moći besplatno pogledati na Filmushki

A1 izdvaja za Vas

  • ico3:

    Spacva stvoreno ima kvalitet s slavonskim hrastom.

  • Mnd7779:

    kvalitet ima svoje ime Spačva,bravo.