Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
očekuju se pozitivni pomaci u turizmu

Hrvatska turistička zajednica informira strance da ih kod nas 2023. čeka euro

Turisti u Dubrovniku
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/3
28.12.2022.
u 19:33

Euro i Schengen, ističu u HTZ-u, doprinijet će daljnjoj stabilizaciji turističkog prometa i potpunom povratku na pretpandemijske razine tijekom iduće godine

Putem društvenih mreža i online komunikacijskih kanala Hrvatska turistička zajednica informira turiste na našim najvažnijim tržištima da euro u Hrvatskoj s početkom iduće godine postaje službena valuta plaćanja.

"Uvođenje eura imat će višestruke i pozitivne utjecaje na naš turizam. Brojni inozemni gosti više neće imati troškove konverzije, lakše će se snalaziti u iskazanim cijenama, a tu je i veća transparentnost. Pozitivni utjecaj uvođenja eura zasigurno će biti i dodatno unaprjeđenje poslovnih procesa između domaćih i inozemnih turističkih subjekata, a važan je i geopolitički kontekst te pravo Hrvatske na izravno sudjelovanje u oblikovanju i provedbi zajedničke monetarne politike na razini EU", kaže Kristjan Staničić, direktor HTZ-a.

S prvim danima siječnja započinje, inače, i HTZ-ova kampanja u povodu ulaska Hrvatske u Schengen. Euro i Schengen, ističu u HTZ-u, doprinijet će daljnjoj stabilizaciji turističkog prometa i potpunom povratku na pretpandemijske razine tijekom iduće godine.

VIDEO Ovo su važne stvari koje nas čekaju u 2023., posebno pravilo vrijedit će za bankomate do travnja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije