Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJETOVANJE

Hrvati vole špicu, ali i – last minute cijene

Gužva na plaži u Vodicama (1)
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Autori: rak, ms
05.08.2013.
u 22:12

Na sedmodnevnim aranžmanima, koji se nađu na akciji, ovih se dana može uštedjeti između dvjesto i sedamstotinjak kuna

Iako su cijene u nebesima, najviše u toku ljeta, Hrvati ostaju vjerni ljetovanju u – špici. Kriza, dakako, čini svoje, pa mnogi ustrajno pretražuju turističke stranice ne bi li zgrabili kakvu povoljnu priliku za svojih sedam dana na moru. Last minutea je, nažalost, ovih dana ponajmanje jer su druga polovica srpnja i pogotovo prva polovica kolovoza tjedni koji se najviše traže ne samo na hrvatskom tržištu nego i među Talijanima, Nijemcima, Austrijancima.... No, upornost se isplati, uvijek se nađe hotel koji ima i pokoju praznu sobu. Na last minute kupnji štedi se, pak, od 200 do sedamstotinjak kuna.

– Dosta domaćih gostiju ovih dana zove, na more bi, slikovito rečeno, prekosutra, s pitanjem ima li što povoljno na last minute – kaže Nikolina Frklić iz Atlasa. – Izbor je sužen i puno biranja nema, ali uvijek se ipak nešto nađe. U drugoj polovici kolovoza, kad prođe špica, tradicionalno ćemo im moći ponuditi znatno više – kaže N. Frklić.

U drugoj polovici kolovoza, vrijedi podsjetiti, počinje i spuštanje cijena na Jadranu. Već u prvom tjednu poslije 17. kolovoza cijene će pasti 10 posto. Potkraj kolovoza mnogi će pojeftiniti svoju ponudu i dvadesetak posto, a svi koji nisu vezani školskim praznicima imaju razloga čekati i rujan. Zanimljivo je da se na portalima za kuponsku prodaju mogu i sada pronaći i 50% povoljniji aranžmani.

>> Gosti manje troše: Upitna zarada od osam milijardi eura!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije