Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dokapitalizacija

HPB želi prikupiti 600 milijuna kuna, država u prvom krugu isključena

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Autor
Valentina Weisner Mijić
02.11.2017.
u 08:15

Dokapitalizacija će se smatrati uspješnom prikupi li se 300 milijuna

Hrvatska poštanska banka objavila je poziv dioničarima na Glavnu skupštinu, koja će se održati 8. prosinca, kada bi trebali donijeti odluku o početku dokapitalizacije. Planirano je prikupljanje 600 milijuna kuna svježeg kapitala, a dokapitalizacija će se smatrati uspješnom prikupi li se 300 milijuna.

Skupština bi trebala donijeti i odluku o isključenju prava prvenstva postojećih dioničara pri upisu novih dionica, a budući da će se proces odvijati u dva kruga, pravo na upis u prvom krugu neće imati država niti ulagači koji se financiraju iz proračuna.

Također, cijenu novih dionica odredit će nakon prikupljanja ponuda za upis u prvom krugu. U drugom krugu pravo na upis dionica ima i država, i ostali ulagači isključeni iz prvog kruga.

Minimalni iznos koji se može uplatiti za upisane nove dionice je 780 tisuća kuna, pri čemu ne može upisati manje od 1300 dionica.

Temeljni kapital banke trenutačno iznosi 1,21 mlrd. kuna, a povećao bi se na maksimalno 1,81 mlrd. kuna izdavanjem najviše milijun novih dionica.      

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije