Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turizam

Hotel od 700 milijuna kuna: Grand Park zapošljava 300 ljudi, prima 500 gostiju

Otvorenjem Grand Park Hotela Rovinj
Foto: PR FOTO
1/7
01.04.2019.
u 14:27

Grand Park Hotel Rovinj ima pet zvjezdica. Arhitektonsko rješenje potpisuje 3LHD, studio koji je projektirao i hotele Lone, Adriatic te Mulini Beach. Uz arhitekte i projektante, svi angažirani izvođači radova su iz Hrvatske.

Adris Grupa priopćila je u nedjelju da je otvaranjem Hotela Grand Park završila ciklus ulaganja od 1,5 milijardi kuna u zonu Monte Mulini. Rovinjska tvrtka time je podigla kvalitetu turističke ponude grada koji je godinama na listi najuspješnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj jer su u luksuznoj zoni svi hoteli unaprijeđeni u kategoriju od najmanje četiri zvjezdice. Grand Park najveća je investicija u turizam u 2018. godini s obzirom na to da je hotel građen od početka i da je u njega ukupno plasirano oko 700 milijuna kuna.

Uložili u turizam 5,5 milijardi

– Vjerovali smo u ovaj projekt, u snagu naše tvrtke, u znanje i odvažnost naših zaposlenika, ali i u potencijale i komparativne prednosti naše zemlje. Nisu nas obeshrabrile ni nepovoljne socioekonomske prilike, ni antipoduzetnički mentalitet, ni birokratsko-administrativna zanovijetanja. U svojim poslovima ne pristajemo na osrednjost. Slijedimo načela poslovne izvrsnosti i u tome ćemo ustrajati – poručio je predsjednik Uprave Adris grupe Ante Vlahović. Adris je u turistički dio svoga poslovanja, u kompaniju Maistra dosad uložio 5,5 milijardi kuna, investicijski se ciklus nastavlja, pa će u sljedećom investicijskom razdoblju biti investirano dodatnih 2,3 milijarde kuna.

Foto: PR FOTO

Nedavno su kupili HUP Zagreb, lidera na zagrebačkom hotelskom tržištu koji ima hotele i u Dubrovniku, pa najavljuju ulaganja i u Zagrebu i u Dubrovniku. Zanimljivo, Adris je u priopćenju najavio i ulaganja u Splitu u kojem već dulje vrijeme pripremaju preuzimanje Hotela Marjan, objekta na zapadnoj obali koji bivši gradonačelnik Splita Željko Kerum nije uspio dovršiti.

Grand Park Hotel Rovinj ima pet zvjezdica i na šest etaža primat će najviše 500 gostiju. Arhitektonsko rješenje potpisuje 3LHD, studio koji je projektirao i hotele Lone, Adriatic te Mulini Beach. Uz arhitekte i projektante, svi angažirani izvođači radova su iz Hrvatske.

Najveći istarski wellness

Unutrašnje uređenje potpisuje milanski studio Piera Lissonija. Vizualni identitet hotela potpisuje agencija Bruketa&Žinić&Grey. Hotel ima šest restorana, a nudit će i najveći izbor šampanjaca u Hrvatskoj, kao i bogatu ponudu domaćih delikatesa. Hotel uključuje i najveći wellness u Istri koji se prostire na 3800 četvornih metara unutrašnjeg i vanjskog prostora na dvije etaže, uključujući i prostor s tri vanjska bazena na vrhu hotela.

Novi je hotel otvorio gotovo tristotinjak novih radnih mjesta. S obzirom na visoko personaliziranu ponudu na najvišoj razini, svi su zaposlenici prošli višemjesečne intenzivne edukacije i usavršavanja, primjerice u suradnji s Ècole hôtelière de Lausanne, jednom od najboljih škola za hotelski menadžment u svijetu.

Grand Park Hotel Rovinj prve će goste primiti ovih dana, a na vrhuncu sezone, prema podacima booking.coma, noćenje u hotelu stajat će 4700 kuna po sobi, što je gotovo dvostruko više od cijene smještaja u Hotelu Lone.

Pogledajte i video o uvođenju eura:

Ključne riječi

Komentara 1

CV
cvijetak031
20:55 01.04.2019.

savijet budućim sezonicima , čuvajte se stalno zaposlenih radnika.., ma koliko se dovoljno trudili nikada im nećete biti dobri.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije