Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvih 10 transakcija bez naknade

HNB traži od banaka da osiguraju pristup osnovnom računu izbjeglicama iz Ukrajine

Vyšne Nemecke: Na granični prijelaz pristižu žene i djeca iz ratom zahvaćene Ukrajine
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
21.03.2022.
u 14:30

Jedna od najtežih posljedica ruske invazije je raseljavanje velikog broja civilnog stanovništva, naveli su

Hrvatska narodna banka zatražila je od banaka da izbjeglicama iz Ukrajine koje na teritoriju Republike Hrvatske imaju zakonito boravište, osiguraju pristup osnovnom računu i omoguće im provođenje deset besplatnih transakcija, da im ne zaračunaju naknade. 

- Od 24. veljače 2022. godine svjedočimo masovnoj invaziji Rusije na Ukrajinu. Jedna od najtežih posljedica ruske invazije je raseljavanje velikog broja civilnog stanovništva. U tim uvjetima pristup osnovnim financijskim uslugama predstavlja nužan preduvjet za normalizaciju života izbjeglica i njihovu integraciju.

Stoga je Hrvatska narodna banka uputila velikim bankama sa sjedištem u Republici Hrvatskoj dopis s iskazanim očekivanjima da se izbjeglicama iz Ukrajine koje borave na teritoriju Republike Hrvatske osigura besplatan pristup osnovnom računu uključujući i deset nacionalnih ili prekograničnih transakcija u kunama i eurima, bez zaračunavanja naknade – izvijestili su iz HNB-a. 

>> VIDEO Mariupolj se odbio predati. Kina šalje pomoć Ukrajini


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije