Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Analiza Hrvatske gospodarske komore

HGK: U prosincu će građani potrošiti između 9 i 10 milijardi kuna

ducan-test
Davor Javorović
30.11.2009.
u 08:07

Ako se predviđanja ostvare, bit će to prvi zabilježeni pad potrošnje hrvatskih građana u vrijeme blagdana. Prošle je godine zabilježena stagnacija.

Hrvatski građani ovog će prosinca prema procjenama Sektora za trgovinu u Hrvatskoj gospodarskoj komori potrošiti između 9 i 10 milijardi kuna, što je milijardu kuna manje u odnosu na lanjski prosinac. 

Ako se predviđanja ostvare, bit će to prvi zabilježeni pad potrošnje hrvatskih građana u vrijeme blagdana, jer je proteklih godina prosinačka potrošnja uglavnom bilježila rast, i to oko milijardu kuna svake godine. 

Prošle je godine zabilježena stagnacija, pa su građani prema podacima HGK potrošili jednako kao i 2007. godine, odnosno oko 11 milijardi kuna.

U prvih devet mjeseci ove godine promet u trgovini na malo u odnosu na isto razdoblje prošle godine realno je manji za 15,6 posto, a najveći pad zabilježen je u prodaji automobila, potrošačke elektronike, odjeće i obuće, te namještaja i bijele tehnike. 

 

Komentara 2

OB
-obrisani-
09:04 30.11.2009.

..na kredit.....peglanje KARTICA...nakon Bozica..opet kukanje i plac....

DU
Deleted user
09:08 30.11.2009.

A ja ču za blagdane potrošiti samo 350 kn možda četiristo jer toliko imam na raspolaganju pa če opet biti plač i kukanje kod kuče jer nisu dobili darove jer nisu ovo jer nisu ono i kako ga god okreneš nevalja ili peglaj karticu ili trošijo samo ono što imaš uvjek je plač i kukanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije