Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na rok do 14 godina

HBOR omogućuje kreditiranje obrtnih sredstava i više od 30 %

antun kovačev
Slavko Midžor/Pixsell
12.12.2012.
u 14:33

Sredstvima kredita gospodarstvenici mogu kupiti novu opremu ili uređaje, zemljište i građevinske objekte ili podmiriti troškove ishođenja certifikata.

HBOR je predstavio novi kreditni program "Kreditiranje nove proizvodnje" koji za razliku od ostalih investicijskih kreditnih programa omogućuje kreditiranje obrtnih sredstava i više od 30 posto, na rok do 14 godina, uključujući poček od tri godine.

Sredstvima kredita gospodarstvenici mogu kupiti novu opremu ili uređaje, zemljište i građevinske objekte ili podmiriti troškove ishođenja certifikata. Veći iznos obrtnih sredstava može se koristiti ako poduzetnik ugovori robni kredit s kupcem. Godišnja kamatna stopa do 30. lipnja 2013. iznosi 2 i 3 posto, a nakon toga 2 i 4 posto, ovisno o vrsti investicije. Krediti se odobravaju u kunama ili kunama uz valutnu klauzulu, a kreditiranje se provodi putem poslovnih banaka ili izravno te su uvjeti za korisnike kredita u oba slučaja jednaki.

– Domaća proizvodnja pretpostavka je zadržavanja postojećih radnih mjesta i otvaranja novih, povećanja izvoza, smanjenja ovisnosti o uvozu. Vjerujemo da će poduzetnici prepoznati pogodnosti koje donosi ovaj novi program i da ćemo kroz njegovu provedbu osvijestiti gospodarstvenike o važnosti i značaju povezivanja i zajedničkih nastupa te na taj način utjecati na jačanje domaće proizvodnje – kazao je Anton Kovačev, predsjednik uprave Hrvatske banke za obnovu i razvitak.

>>Ženama u biznisu odobreno 5 puta više kredita nego lani

 

Ključne riječi

Komentara 3

RO
rokiboj
19:54 12.12.2012.

Upravo tako Zook. Ja znam jednog političara koji je kupio nekretninu preko habora a nitko ne pita šta on sad radi sa tom nekretninom i dali se drži onog poslovnog plana zbog kojeg je dobio kredit. Ja kad sam tražio kredit preko habora odbili su me jer kao nisam zadovoljio parametre a ovakva banda koja nakraju ništa ne radi u tom prostoru i nikome ništa. Habor je samo paravan za mafiju, takune i pokvarane političare.

ZO
zook
18:31 12.12.2012.

habor je bankomat mafije, političara i sličnih spodoba, sve je jasno.

DU
Deleted user
07:52 13.12.2012.

e probat ću i viditi to...........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije