Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bitka za fotelju

HAK želi preuzeti D. Škaro, bivši boksač i bivši zastupnik HDZ-a

HAL
HAK
07.07.2010.
u 08:00

Neki su kandidati okvalificirani “godinom proizvodnje, umorom materijala, da su fah-idioti ili bivši oficiri JNA..."

Iako je Hrvatski autoklub ove godine prvi put pozvao sve zainteresirane da se kandidiraju za glavnog tajnika HAK-a, što je za svaku pohvalu u odnosu na prijašnju praksu, vodi se prava prljava kampanja u borbi za tu funkciju.

Moćna organizacija

HAK, naime, godišnje raspolaže sa stotinjak milijuna kuna i okuplja 106 autoklubova i samo je formalno udruga građana, a zapravo poprilično moćna organizacija kojoj su povjerene javne ovlasti provođenja vozačkih ispita, nadzora rada autoškola... Najveća se pak bitka za glavnog operativca od osam prijavljenih kandidata vodi između Ante Sarjanovića, koji navodno ima potporu čelništva HAK-a, i koji je od lani direktor HAK-ove tvrtke kćeri te hadezeovca Damira Škare, inače predsjednika Autokluba Siget i jedinog hrvatskog boksača uz pokojnog Matu Parlova koji je osvojio olimpijsku medalju. Upravni odbor HAK-a odluku o novom glavnom tajniku donijet će preksutra, a u sklopu prljave kampanje neke se kandidate nastoji diskvalificirati opisima poput “godina proizvodnje, umor materijala, nedostatak energije, fah-idiot, bivši oficir JNA..." Od osam prijavljenih kandidata jedan je navodno diskvalificiran iako nam to u HAK-u jučer nisu htjeli ni potvrditi ni demantirati.

Škaro: Treba im pomoć

Nekadašnji saborski zastupnik HDZ-a Damir Škaro pak kaže kako se za glavnog tajnika HAK-a kandidirao jer smatra da HAK-u treba pomoć zato što je nedovoljno pripremljen za ulazak u EU i borbu s konkurencijom.

– HAK se i dalje ponaša kao da ima monopol. Nakupili su 260 zaposlenih, a svaki glavni tajnik dovede svojih 20 ljudi koji u HAK-u ostaju i nakon što on ode – optužuje Škaro koji je poznat iz priče o preuzimanju najvećeg autokluba Siget prije nekoliko godina. Tada je već počeo sukob između Škare i čelnika HAK-a koji je već onda pokazao želju da preuzme vodstvo u Hrvatskom autoklubu.

Sukladno Statutu HAK-a, glavni tajnik imenuje se na mandatno razdoblje od četiri godine, a najveći izazov, priopćili su iz HAK-a, bit će mu teme vezane za ulazak u Europsku uniju, odnosno prilagodba HAK-a pravilima EU.

Ključne riječi

Komentara 14

DU
Deleted user
10:14 07.07.2010.

Kada se što plaćaju plaćaju trodupolo ili više pa se boje da im bivši oficiri JNA ne budu pomrsili račune pa budu sve morali platiti deseterostruko više od onog što trebaju platiti.

GA
ganga
09:50 07.07.2010.

Za Škoru se napominje da je hadezeovac a za ostale ne spominje kojoj stranci pripadaju,Toliko o novinarskom profesionalizmu

BJ
bj1204
08:09 07.07.2010.

Bitno je da imaš apetit sve ostalo se da sredit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije