Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPROSTILI POLA MILIJUNA

Grad odustao od ovrhe nad Varteksom nakon što je naplatio dio duga

Varaždin: Pogon tekstilne tvrtke Varteks
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/2
23.08.2022.
u 13:32

Proizvodni kapaciteti Varteksa su puni i do kraja godine naručeni su poslovi za inozemne kupce kao što su Hugo Boss, J.Lideberg i Lubiam u iznosu od 2,2 milijuna eura.

Grad Varaždin povukao je zahtjev za ovrhu nad Varteksom. Odlučio je to gradonačelnik Neven Bosilj nakon sastanka s predstavnicima tvrtke i vijećnicima.

Usuglašeno je da Grad povuče rješenje o ovrsi koje je potrebno kako bi Varteks izašao iz blokade, isplatio plaće radnicima i nastavio s poslovanjem. - Na temelju apela tvrtke Varteks i s obzirom na cjelokupnu socijalnu situaciju i financijske probleme u kojima se Varteks našao, a uzevši u obzir da je Grad Varaždin jedan dio dugovanja u visini od 1,2 milijuna kuna naplatio, odlučili smo povući s naplate koja je stavljena na FINA-u rješenje o ovrsi u iznosu od otprilike pola milijuna kuna - istaknuo je Bosilj.

Članica Nadzornog odbora Varteksa Božica Čiček Mutavdžić zahvalila je na tom potezu. Proizvodni kapaciteti Varteksa su puni i do kraja godine naručeni su poslovi za inozemne kupce kao što su Hugo Boss, J.Lideberg i Lubiam u iznosu od 2,2 milijuna eura, a kolekcija jesen/zima 2022. spremna je, kažu u toj tekstilnoj kompaniji, za ulazak u maloprodajne lance.

Radnici su se nakon godišnjeg odmora u ponedjeljak vratili na posao. Čeka se rasplet dogovora vjerovnika i banaka, kako bi se izbjegao stečaj tvrtke s 850 zaposlenih. Nakon ostavke predsjednika uprave Tomislava Babića, upravljanje tvrtkom preuzeo je dosadašnji direktor proizvodnje Dražen Dobiš, a bilo je i promjena u Nadzornom odboru. 

VIDEO: HRT prijavio Splićanina zbog televizora, sud ga oslobodio krivnje

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije