Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naftni derivati

Gorivo najskuplje u 6 mjeseci zbog oporavka gospodarstva

ina
Arhiva VL
23.03.2010.
u 15:45

Iako posljednje poskupljenje na Ininim crpkama nije dosad najveće, cijene goriva dosegle su najvišu razinu u proteklih pola godine jer se ekonomija počela oporavljati.

Cijene motornih benzina od ponoći su na Ininim crpkama više 10 lipa po litri, a dizelska goriva poskupjela su 9 do 13 lipa. Eurosuper 95 sada stoji 8,28 kuna, super 95 8,18 kuna po litri, a cijena eurodizela je 7,68 kuna. Nastavio se tako trend poskupljenja naftnih derivata, a najnovije cijene goriva najveće su u zadnjih šest mjeseci iako posljednje poskupljenje nije i najveće u proteklih pola godine. Prošlog ponedjeljka Ina nije mijenjala cijene naftnih derivata budući da su u toj kompaniji željeli vidjeti hoće li se trend poskupljenja nastaviti te su nakratko zaustavili rast cijene goriva.

>>Novo poskupljenje

Međutim, kako se poskupljenje nastavilo, u Ini su jučer odlučili korigirati cijene motornih benzina i dizelskih goriva.

Podsjetimo, prema ljetos određenoj formuli izračuna cijene benzina koju je prihvatilo Ministarstvo gospodarstva, cijena derivata mijenja se svaki tjedan, ali odjednom ne može poskupjeti ni pojeftiniti više od 3,5 posto. Cijena naftnih derivata ovisi o prosječnoj cijeni nafte na mediteranskom tržištu, o tečaju dolara...

Davor Štern, bivši šef Ine i naftni stručnjak, objašnjava kako ne čudi rast cijene goriva budući da je zbog oporavka gospodarstva porasla cijena naftnih derivata.
– Cijene rastu, a zalihe nafte se smanjuju – dodao je Štern.

Ključne riječi

Komentara 10

BJ
bj1204
16:59 23.03.2010.

trilja Mađarskog gospodarstva

BO
bortox
15:57 23.03.2010.

Kakav oporavak gospodarstva??? Pa mi tonemo sve dublje... u takvom smo glibu da nas ni izvanzemaljci nebi isčupali!!!

TR
trilja
16:11 23.03.2010.

Nisu napisali čijeg gospodarstva, mi nemamo gospodarstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije