Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DODJELA NAGRADA

Gledajte večeras na HRT 4: Gospodarstvenik i gospodarski događaj 2020. godine

Gospodarstvenik godine
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/4
09.12.2020.
u 09:59

Nominirani za gospodarstvenika godine bili su Alan Sumina; Zoran Vučinić, Nanobit, Silvio i Roberto Kutić, Izabel Jelenić, Infobip, Mate Rimac, Rimac automobili, Marin Pucar, Podravka, Tomislav Car, Infinum

Doznajte tko je gospodarstvenik koji je obilježio 2020. Koji je gospodarski događaj koji je imao najveći utjecaj. Večeras na HRT 4 u 20.05 pratite snimku dodjele najveće biznis-nagrade koju Večernji list i Poslovni dnevnik dodjeljuju već peti put.

Nominirani za gospodarstvenika godine bili su Alan Sumina; Zoran Vučinić, Nanobit, Silvio i Roberto Kutić, Izabel Jelenić, Infobip, Mate Rimac, Rimac automobili, Marin Pucar, Podravka, Tomislav Car, Infinum.

U kategoriji za gospodarski događaj godine nominirani su bili: državne potpore za očuvanje radnih mjesta, Infobip – prvi hrvatski jednorog, prodaja Nanobita, nova financijska omotnica EU, ulazak RH u tečajni mehanizam ERM II.

Najprestižnija nagrada u poslovnom sektoru svakako je ona za gospodarstvenika godine. Osnovni su kriteriji za nominacije: izvrsnost u poslovanju, natprosječni poslovni rezultati, uspješan investicijski projekt, otvaranje novih radnih mjesta te izvozni uspjeh.

U prvom izboru, 2016. godine, za gospodarstvenika godine izabran je Ante Vlahović iz Adrisa, a zanimljivo je da su ga u odvojenim postupcima za laureata izabrali i čitatelji i stručni žiri. Prije tri godine titulu najboljeg po izboru čitatelja ponio je Željko Kukurin, čelnik turističke tvrtke Valamar, a stručni je žiri gospodarstvenikom godine proglasio inovatora i predvodnika e-mobilnosti Matu Rimca. U izboru 2018. najboljima su proglašeni Ante Vlahović i Marin Pucar, čelnici Adris grupe i Podravke, a gospodarstvenik godine bio je Mate Rimac.

Komentara 1

LU
Ludwik
10:07 09.12.2020.

Sve su ove nominacije minorne i nekonkurentne... Gospodarstvenik godine je Dragan Kovačević, a gospodarski događaj godine je bacanje mobitela u Savu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije