Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Geofoto ugovorio dva projekta vrijednosti 60 milijuna kuna

Projekt Al Quassim predstavlja najveću površinu snimanja i izradbu 3D prostornog sustava jednog projekta u povijesti Geofota te se očekuje izrada oko 30.000 snimaka, iizavio je predsjednik Uprave Geofota
17. lipnja 2014. u 09:32 0 komentara 706 prikaza
Zvonko Biljecki
Foto: Geofoto

Domaća tvrtka Geofoto, čija je stručnost snimanje terena iz zraka te geoinformatika i kartografija, potpisala je ugovore i započela s realizacijom dva projekta u Kraljevini Saudijskoj Arabiji čija je ukupna vrijednost 60 milijuna kuna.

Projekti za grad Medinu i pokrajinu Al Quassim omogućavaju pozitivnu likvidnost i na dulje vrijeme stabiliziraju poslovanje tvrtke koja je u završnom procesu predstečajne nagodbe, priopćili su iz tvrtke.

 - Projekt Al Quassim predstavlja najveću površinu snimanja i izradbu 3D prostornog sustava jednog projekta u povijesti Geofota te se očekuje izrada oko 30.000 snimaka, a za grad Medinu izrada oko 32.000 snimaka, što odgovara dvogodišnjem prosjeku našeg odjela aerosnimanja. Ovi novi projekti dat će nam novi zalet za uspješno poslovanje i u narednim godinama - izavio je predsjednik Uprave Geofota Zvonko Biljecki.

Za digitalno fotogrametrijsko snimanje područja grada Medine u Kraljevini Saudijskoj Arabiji ukupne površine 5650 km2 Geofoto je potpisao ugovor s Ministarstvom općinskih i ruralnih poslova Kraljevine Saudijske Arabije. Osim snimanja i izrade snimaka iz zraka u dvije rezolucije te izrade aerotriangulacije za traženo područje u obje rezolucije izradit će se i kose snimke u boji za objekte koje je klijent specifično odredio. Rok izvođenja ovog projekta je šest mjeseci, a Geofoto će za projekt koristiti dva vlastita zrakoplova Piper Cheyenne I PA-31T te digitalnu kameru velikog formata Microsoft Ultracam Xprime.

Geofoto Izlistavanje dionica Z. Biljecki: Geofoto izlazi 2012. na Zagrebačku ili Varšavsku burzu

 Tijekom perioda 18 mjeseci Geofoto će za istog klijenta izraditi i digitalni ortofoto za područje pokrajine Al Qassim ukupne površine 72.500 km2.

Osim uspješno ugovorenih novih projekata, Geofoto je početkom 2014. godine uspješno dovršio i dva projekta snimanja terena iz zraka i izrade 3D digitalne karte u susjednim zemljama Bosni i Hercegovini i Italiji. Za Grad Veneciju i regiju Veneto odrađen je projekt uspostave nacionalne baze podataka geoinformacijskog sustava (GIS) koji se koristi za digitalni prikaz i prostornu analizu geografskih objekata i događaja koji se nad njima odvijaju.

U BiH Geofoto je angažiran za izradu najmodernije 3D karte Bosne i Hercegovine, uključujući i snimanje minski sumnjivih površina, čiji se sada podaci koriste za hitne intervencije sprečavanja širenja poplavnih područja i njihovu sanaciju.

psina
BLISKI SUSRET
Rijedak prizor u moru kod Istre: Ribar snimio drugu najveću živuću ribu na svijetu
Hrvatski Telekom
UPRAVLJA S 516 E-PUNIONICA
Hrvatski Telekom: Predvodnik e-mobilnosti u regiji
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.