Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lov na kapital

General Motors za 5 mlrd dolara povećava iznos IPO-a

General Motors
Arhiva VL
16.11.2010.
u 22:58

Vlada SAD-a trenutačno posjeduje više od 60 posto dionica GM-a koje na ovaj način želi vratiti na tržište. Javnom ponudom dionica GM namjerava prikupiti 18 milijardi dolara

Američki proizvođač automobila General Motors najavio je da bi se javna ponuda njegovih dionica mogla popeti na 18 milijardi dolara, pet više nego što je prethodno najavljeno. Kako prenosi BBC, veliki interes za dionice tvrtke povećao je i iznos IPO-a, i cijenu dionica tvrtke. Procijenjeni raspon cijena dionica povećali su 14 posto, sa 26 do 29 dolara na 32 do 33 dolara po dionici.  

Vlada SAD-a trenutačno posjeduje više od 60 posto dionica GM-a koje na ovaj način želi vratiti na tržište. Namjera im je prodati 365 milijuna redovnih dionica za 33 dolara po dionici. Ponudit će također i četiri milijarde dolara u povlaštenim dionicama, što je četiri puta više od planiranog. Očekuje se da će trgovina dionicama na burzama u New Yorku i Tokiju početi u četvrtak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije