Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SOFTVER

GDi ušao na telekom tržište Saudijske Arabije

Predsjednik uprave Boran Lončarić
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
09.09.2016.
u 16:35

Uz raniju prisutnost u Kuvajtu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, GDi se ovim ugovorom snažno pozicionirao na Arapskom poluotoku

GDi, vodeći izvoznik industrijskog softvera, kompanija GDi, ušao je na telekom tržište Saudijske Arabije. Naime, prije nekoliko dana uspješno je završeno potpisivanje ugovora s Integrated Telecom Company (ITC), vodećim pružateljem telekomunikacijskih usluga na području Saudijske Arabije.

Uz raniju prisutnost u Kuvajtu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, GDi se ovim ugovorom snažno pozicionirao na Arapskom poluotoku. Radi se o ugovoru za licenciranje industrijskog softverskog sustava po imenu GDi Vizion, koji je do sada višestruko uspješno plasiran na tržištu Europe i šire. U konkretnom slučaju izabran je kao platforma za vođenje i upravljanje životnim ciklusom “Saudi National Fiber Network” (SNFN), nacionalne "backbone" telekom mreže sa 17 tisuća kilometara optičkih kablova.

Vrijednost ugovora u prvom koraku, uključujući usluge lokalnog partnera, kreće se oko 3 milijuna saudijskih rijala (više od 0,5 mil. EUR-a) sa velikim potencijalom rasta u sljedećim fazama.

Prema riječima predsjednika uprave Borana Lončarića, tvrtka emeljem ovog ugovora tvrtka očekuje i nove akvizicije na tom zahtjevnom tržištu. Površinom gotovo 6 puta veća od Njemačke, Saudijska Arabija bilježi značajne investicije u fiksnu telekomunikacijsku širokopojasnu infrastrukturu. Kupovna moć, procijenjena na 1.683 milijarde USD, njezino gospodarstvo svrstava na 15 mjesto u svijetu. 

Lončarić napominje da je ovaj ugovor rezultat skoro dvogodišnjeg evaluacijskog procesa u kojem se GDi uspješno dokazao kao globalno konkurentna europska tvrtka. GDi se, sa konsolidiranim prihodom u 2015.g. od preko 105 mil. kuna, svrstava među najveće softverske kompanije u Hrvatskoj. Osim u Hrvatskoj, ima urede u 11 zemalja, a više od dvije trećine svojih prihoda ostvaruje na stranim tržištima. ITC je jedna od najbrže rastućih telekom tvrtki i vodeći pružatelj telekomunikacijskih usluga u Saudijskoj Arabiji. Usmjerena je prvenstveno na pružanje "backbone" usluga te opsluživanje velikih korisnika na tom području.

>> Na testu: sve su tri mobilne mreže odlične

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije