Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aleksandar Đukov

Gazprom ne vodi pregovore o kupovini Ine

'The headquarter of Gazprom and Naftna Industrija Srbije (NIS) are pictured in Belgrade, Serbia, 31 August 2012. Russian company Gazprom has purchased NIS. Photo: Thomas Brey/DPA/PIXSELL'
Foto: DPA/PIXSELL
09.04.2014.
u 16:30

Potencijalno nam Ina može biti zanimljiva zato što smo već u toj regiji, no ne vodimo pregovore, kaže šef Gazproma.

– Gazprom namjerava sudjelovati na tenderu za ugljikovodike na šelfu Hrvatske te ne vodi pregovore o kupovini udjela u hrvatskoj INI, rekao je Aleksandar Đukov, šef Gazproma te dodao:

– Potencijalno nam može biti zanimljiva zato što smo već u toj regiji.

Kazao je da će Gazprom sudjelovati na tenderima.

– Imamo svoju hrvatsku kćer-kompaniju, koja je osnovana radi sudjelovanja u pregovorima. Zasad ne razmatramo osnivanje nekih konzorcija radi sudjelovanja na tenderu. Vidjet ćemo kako će se stvari razvijati, sve je moguće – rekao je Đukov, prenosi Ruski vjesnik.

Kako se ranije izvještavalo, Hrvatska je stavila na aukciju 29 nalazišta na šelfu Jadranskog mora kako bi se na njima provelo istraživanje. Natječaj traje do 3. studenog, a rezultati neće biti poznati prije 2015.

Tomislav Cerovec, glasnogovornik Ministarstva gospodarstva, izjavio je da su Gazprom i LUKOIL pokazali interes za ta istraživanja. Hrvatski mediji spominjali su i Rosneft u tom kontekstu.

>>40 tvrtki vjeruje da će u Jadranu naći naftu i plin

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije