Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
presudio im Youtube

Gasi se Blockbuster, najveći lanac trgovina DVD-ovima

Blockbuster
Foto: Press Association/Pixsell
07.11.2013.
u 09:30

Do siječnja 2014. bit će zatvoreno preostalih 300 dućana lanca koji je Amerikancima pružao mogućnost gledanja filmova iz doma

Najveća američka trgovina DVD-ovima - Blockbuster, koja je milijunima omogućila gledanje filmova od kuće, do siječnja iduće godine zatvorit će svojih 300 dućana. Već u prosincu ugasit će i uslugu DVD-by-mail, objavili su iz uprave lanca, prenosi USA Today.

- Odluka nije laka, no posljedica je promjena potrošačkih navika i potreba, koje se kreću prema digitalnoj distribuciji videa - kazao je Joseph Clayton, direktor Dish Networka, vlasnika Blockbustera.
Unatoč prestanku fizičke distribucije filmova, dodali su iz kompanije, sam brend Blockbuster će nastaviti postojati, i to prije svega širenjem digitalne ponude.

Neki analitičari kažu da je Blockbuster zapravo bezvrijedan kao brend i čude se zašto nije ranije zatvoren. Još 2011., kad ga je Dish Network kupio za 320 milijuna dolara, spasivši tvrtku od bankrota, postojali su veliki planovi, koji su uključivali i širenje ponude u 1700 dućana. No, Blockbusteru je presudio (pre)brzi razvoj tehnologije streaminga, kao i sve veće posvećivanje potrošača "konzumaciji" videa preko YouTubea.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije