Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAMJENA DIONICA

Fortenova povećala udjel u Mercatoru za 18,53 posto

Zagreb: Belje preuzima mljekaru Megglea, konferencija Marije Vučković i Fabrisa Peruška
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
31.03.2021.
u 22:56

Udio Sberbank u vlasništvu Fortenova grupe time je narastao na 44%, priopćili su iz Fortenove

Započeo je postupak prijenosa dionica Poslovnog sistema Mercator na Fortenova grupu. Dionice koje je Sberbank imala u Poslovnim sistemima Mercator zamijenjene su za udjele u Fortenova grupi te je na Fortenova grupu preneseno 18,53% dionica Mercatora.

Udio Sberbank u vlasništvu Fortenova grupe time je narastao na 44%, priopćili su iz Fortenove. Glavni izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško kazao je kako su prijenos dionica Mercatora na Fortenova grupu i prodaja Poslovnog područja Zamrznuta hrana, koja je zaključena u ponedjeljak, dio optimizacije portfelja grupacije koja je usmjerena na jačanje kapitalne strukture i konsolidaciju ključnih područja u kojima je tržišni lider.

– Kada prekjučer započeti postupak transfera dionica Mercatora na Fortenova grupu bude završen, Fortenova grupa će s Mercatorom biti neupitni regionalni tržišni lider u maloprodaji, koji će imati znatne kapacitete za ulaganja i daljnji rast – istaknuo je Peruško.

Naglašava i kako su kompanije grupacije u pandemijskoj godini bile ključne za osiguranje opskrbe kupaca na tržištima na kojima posluju, zahvaljujući i tisućama velikih i malih, domaćih i stranih dobavljača s kojima imaju dugotrajne i stabilne odnose. 

– Predstojeća integracija Mercatora s maloprodajom Fortenove velika je prilika za sve ključne dobavljače – dodao je, nadovezujući se na jučerašnji izvještaj slovenskog izvanrednog povjerenika u Mercatoru, koji potvrđuje potpunu usklađenost poslovanja Mercatora sa slovenskim Lex Mercatorom.

U izvještaju je istaknuto kako je Mercator svojim strateškim slovenskim dobavljačima ponudio mogućnost potpisa dugoročnih ugovora o suradnji, koje su potpisali svi oni koji su u takvim ugovorima našli svoj poslovni interes.

Ključne riječi

Komentara 1

TO
tomislav10
17:46 02.04.2021.

Što to znači? Da će Konzum možda promijeniti ime u Mercator?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije