Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Fortenova povećala udjel u Mercatoru za 18,53 posto

Udio Sberbank u vlasništvu Fortenova grupe time je narastao na 44%, priopćili su iz Fortenove
31. ožujka 2021. u 22:56 1 komentara 345 prikaza
Zagreb: Belje preuzima mljekaru Megglea, konferencija Marije Vučković i Fabrisa Peruška
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Započeo je postupak prijenosa dionica Poslovnog sistema Mercator na Fortenova grupu. Dionice koje je Sberbank imala u Poslovnim sistemima Mercator zamijenjene su za udjele u Fortenova grupi te je na Fortenova grupu preneseno 18,53% dionica Mercatora.

Cijena rekordnih 4,6 miljardi kuna Fortenova: 'Ova će nam transakcija omogućiti da ulažemo u svoje biznise i potičemo rast'

Udio Sberbank u vlasništvu Fortenova grupe time je narastao na 44%, priopćili su iz Fortenove. Glavni izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško kazao je kako su prijenos dionica Mercatora na Fortenova grupu i prodaja Poslovnog područja Zamrznuta hrana, koja je zaključena u ponedjeljak, dio optimizacije portfelja grupacije koja je usmjerena na jačanje kapitalne strukture i konsolidaciju ključnih područja u kojima je tržišni lider.

– Kada prekjučer započeti postupak transfera dionica Mercatora na Fortenova grupu bude završen, Fortenova grupa će s Mercatorom biti neupitni regionalni tržišni lider u maloprodaji, koji će imati znatne kapacitete za ulaganja i daljnji rast – istaknuo je Peruško.

JOLANDA RAK ŠAJN Prodaja Leda Grandissimu, Kingu... Otvara nova tržišta

Naglašava i kako su kompanije grupacije u pandemijskoj godini bile ključne za osiguranje opskrbe kupaca na tržištima na kojima posluju, zahvaljujući i tisućama velikih i malih, domaćih i stranih dobavljača s kojima imaju dugotrajne i stabilne odnose. 

– Predstojeća integracija Mercatora s maloprodajom Fortenove velika je prilika za sve ključne dobavljače – dodao je, nadovezujući se na jučerašnji izvještaj slovenskog izvanrednog povjerenika u Mercatoru, koji potvrđuje potpunu usklađenost poslovanja Mercatora sa slovenskim Lex Mercatorom.

OSTAJE U DOMAĆEM VLASNIŠTVU Velik interes: Osatina preuzima PIK Vinkovce od Fortenova grupe?

U izvještaju je istaknuto kako je Mercator svojim strateškim slovenskim dobavljačima ponudio mogućnost potpisa dugoročnih ugovora o suradnji, koje su potpisali svi oni koji su u takvim ugovorima našli svoj poslovni interes.

Zaprati kanal Večernjeg | Autor :

Ivan Ljubičić
hollywoodska priča
Prepoznajete ga? Kao izbjeglica došao iz Banje Luke u Hrvatsku, a danas je težak milijune eura
HUB
FINANCIJSKA EDUKACIJA
Važnost kreativnog pristupa u financijskom obrazovanju mladih
  • tomislav10:

    Što to znači? Da će Konzum možda promijeniti ime u Mercator?