Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glavna skupština

Fondovi predlažu veću dividendu dioničarima HT-a

Hrvatski telekom
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
10.04.2018.
u 17:45

Uprava i Nadzorni odbor predlažu da se dio ostvarene neto dobiti za 2017., odnosno nešto više od 490 milijuna kuna ili 58,2 posto, upotrijebi za isplatu dividende dioničarima, koja bi iznosila šest kuna po dionici...

Glavnoj skupštini Hrvatskog telekoma (HT) sazvanoj za 24. travnja, stigla su tri protuprijedloga na prijedlog odluke Uprave i Nadzornog odbora o isplati dividende, tako da ona iznosi značajno više od predloženih šest kuna po dionici.

Neto dobit HT-a u prošloj godini iznosila je 841,2 milijuna kuna, a Uprava i Nadzorni odbor predlažu da se dio ostvarene neto dobiti za 2017., odnosno nešto više od 490 milijuna kuna ili 58,2 posto, upotrijebi za isplatu dividende dioničarima, koja bi iznosila šest kuna po dionici, što je druga godina zaredom da se predlaže taj iznos dividende.

Pravo na dividendu imali bi svi dioničari koji su upisani u depozitariju SKDD-a na dan 9. svibnja, a isplatila bi im se 21. svibnja ove godine.

Osim o dividendi, skupština će odlučivati i o upotrebi preostalog dijela neto dobiti za 2017. od 351,2 milijuna kuna, za što Uprava predlaže da se raspodijeli u zadržanu dobit.

No Splitska banka, depozitar u ime i za račun klijenta, predlaže da se dio neto dobiti u iznosu od 841.201.659,20 kuna upotrijebi za isplatu dividende dioničarima u iznosu od 10,30 kuna po dionici, a da se preostali dio neto dobiti, odnosno 64.144,50 kuna, raspodijeli u zadržanu dobit.

Istovjetan je protuprijedlog Raiffeisen društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima, u ime i za račun fondova kojima upravlja, no ono predlaže i da HT iz zadržane dobiti prethodnih godina, koja iznosi nešto više od 1,1 milijardu kuna, isplati dividendu od ukupno 927,8 milijuna kuna, odnosno 11,36 kuna po dionici. Ukupno, to iznosi 21,66 kuna dividende.

Tvrtka Proglas 2017 j.d.o.o pak predlaže da se cjelokupni iznos neto dobiti iz prethodne godine, kao i dio zadržane dobiti iz prethodnih godina, u iznosu 547,1 milijun kuna, upotrijebi za podjelu dobiti dioničarima, a u iznosu od 17 kuna po dionici.

Komentara 1

Avatar Dr Evil
Dr Evil
08:09 11.04.2018.

sramota od dividende

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije