Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najbolji ponuditelj

Finaliziran ugovor: Osijek Koteks preuzima kompaniju Projektgradnja plus

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
17.09.2020.
u 14:50

Otkad je prije otprilike godinu dana pokrenula proces prodaje, Fortenova grupa prodala je i svoje ovisno društvo Rivijera te manjinske udjele u kompanijama ID Riva Tours i Gulliver travel

Fortenova grupa i Osijek Koteks, jedno od vodećih hrvatskih građevinskih poduzeća, finalizirali su ugovor kojim Osijek Koteks preuzima kompaniju Projektgradnja plus ovisno društvo Fortenove. Osijek Koteks izabran je kao najbolji ponuditelj u procesu prodaje, u kojem je Deloitte sudjelovao kao savjetnik, priopćili su iz Fortenove.

Ističu kako zaključenjem ove transakcije nastavljaju slijediti svoj cilj, fokusirajući se na tri temeljna segmenta poslovanja – maloprodaju, prehranu i poljoprivredu. Otkad je prije otprilike godinu dana pokrenula proces prodaje, Fortenova grupa prodala je i svoje ovisno društvo Rivijera, koje upravlja kampom Triestina u Ičićima kod Opatije te manjinske udjele u kompanijama ID Riva Tours i Gulliver travel. ID Riva Tours njemački je operator koji organizira izlete u Hrvatskoj i ima urede u Poreču, Žminju, Rijeci, Zadru i Trogiru, a Gulliver travel jedna je od vodećih hrvatskih kompanija za destinacijski menadžment, u većinskom vlasništvu globalnog turističkog operatera TUI-ja.

- Te četiri transakcije, zajedno s ostalima za koje očekujemo da ćemo ih realizirati u predstojećim mjesecima, Grupi omogućavaju postizanje napretka u ostvarivanju ranije najavljenog fokusa na tri temeljna poslovna područja – maloprodaju, prehranu i poljoprivredu. Cilj je izoštriti fokus na ta tri poslovna područja i imati sveukupno manje kompleksnu grupaciju, što će nam omogućiti ostvarivanje boljeg povrata u budućnosti – kazao je James Pearson, glavni financijski direktor Fortenova grupe.

Iz grupacije poručuju kako su se u okviru procesa prodaje "non core" djelatnosti usredotočili se na pronalaženje kupaca koji dijele viziju Fortenove o razvoju preuzetih biznisa u korist njihovih zaposlenika, partnera i ostalih dionika.

- Kao rezultat ove transakcije, Projektgradnja je dobila strateškog partnera koji će unaprijediti i dodatno ojačati njezino poslovanje i osigurati joj dugoročnu perspektivu. Istovremeno, Osijek Koteks svoj portfelj, koji se uglavnom sastoji od niskogradnje i proizvodnje građevinskog materijala, upotpunjuje visokogradnjom, a kroz preuzimanje oko 200 građevinskih stručnjaka svih profila, jača i svoju ukupnu građevinsku ekspertizu. Vrijedi napomenuti da Projektgradnja potpisuje neke od najvećih i najzahtjevnijih građevinskih projekata u Hrvatskoj, a profilirana je za izvođenje svih vrsta građevinskih radova. U protekle četiri i pol godine Projektgradnja je izvela 69 projekata ukupne vrijednosti veće od 173 milijuna eura – kazali su iz Fortenova grupe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije