Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZVOZ

Filipinci bi našu hranu, a Tajlanđani brodove

Ivana Ivanovic/PIXSELL
14.11.2015.
u 06:30

S Filipinima i Tajlandom lani smo ostvarili mizernu robnu razmjenu od manje od 35 milijuna eura, a puno je potencijala, čulo se u HGK

Filipini su tržište sa sto milijuna ljudi i nitko ne može reći da Hrvatska tamo nema što ponuditi, kazao je Davor Štern, počasni generalni konzul Republike Filipini, na jučerašnjem seminaru HGK “Filipini i Tajland – točke ulaska na azijska tržišta”. Uz današnju visoku tehnologiju i prometnu infrastrukturu azijska su nam tržišta, smatra on, bliža nego ikad dosad, jedina prepreka je birokracija. Predstavnik Philippines Business (EPBN) mreže Valerio Mazzone turizam, IT, obnovljivu energiju, agrikulturu i industriju hrane vidi kao sektore s najviše potencijala za hrvatske tvrtke. Filipini i EU lani su ostvarili robnu razmjenu od 12,5 milijardi eura, što je rast od 16%. RH i Filipini razmijenili su samo četiri milijuna eura robe, što znači da je još puno potencijala za suradnju, kao i s Tajlandom u koji smo lani izvezli robe za 6,4, a uvezli za 26,1 milijun dolara.

– Glavnina hrvatskog izvoza u Tajland otpada na strojogradnju, elektroničku opremu i metalurgiju, a to je upravo ono što Tajlandu nedostaje – kazala je predstavnica udruženja EABC iz Tajlanda Panadda Khamparat. Poseban potencijal vidi u brodogradnji koju smatra posebnom prilikom za ulazak Hrvatske na tajlandsko tržište.

>> Izvezli smo 1000 auta i banana za 20 milijuna kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije