Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međunarodna konferencija

Europski stručnjaci za 'dobru' energiju i ekonomiju predstavljaju svoje prakse

Šibenik: Instalacija koja ukazuje na globalno zatopljenje i štetnost plastike u moru
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
27.05.2019.
u 16:01

Organizatori su Zelena energetska zadruga (ZEZ), poznata po projektu Križevačkih sunčanih krovova - solarnih elektrana koje su financirali građani, i Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG), medijski pokrovitelj Večernji list

Vodeći europski stručnjaci za područje obnovljivih izvora energije, solidarne ekonomije, klimatskih promjena i energetskih zadruga u Zagrebu će od 30. svibnja do 1. lipnja predstaviti svoja iskustva na Međunarodnoj konferenciji Dobra energija i ekonomija koju organiziraju Zelena energetska zadruga (ZEZ) i Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) s partnerima.

U sklopu trodnevne konferencije organizira se i 6. generalna skupština Europske federacije energetskih zadruga (REScoop.eu), a program će se održavati u kinu Tuškanac i Hrvatskoj obrtničkoj komori. U fokusu ovogodišnje konferencije su novi ekonomski modeli i prakse iz 10-ak država Europske unije koji pokazuju na koje načine energetske zadruge i druge građanske inicijative surađuju s lokalnim vlastima u realizaciji projekata obnovljivih izvora energije i koje su dobrobiti za lokalne zajednice. I ZEZ, organizator, poznat je po projektu Križevačkih sunčanih krovova - solarnih elektrana koje su financirali građani.

Osim demokratizacije na području energetike, bit će riječi i o društvenoj i solidarnoj ekonomiji, zajedničkim i javnim dobrima u području stanovanja, hrane i drugim važnim segmentima društva, radničkim zadrugama i pravu na dostojanstven i pravedno vrednovan rad te mladim poljoprivrednicima u Hrvatskoj. Uz Dirka Vansitijana, predsjednika REScoop.eu-a i osnivača najveće belgijske energetske zadruge Eco Power, očekuju se predstavnici brojnih energetskih zadruga i investicijskih platformi. Među njima su Energy4All, Enercoop, Middelgrunden, Som Energie, Njemački zadružni savez (DGRV), De Windvogel, Boa Energia i GoParity.

Više informacija o konferenciji dostupno je na poveznici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije