Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO PARTNERSTVO

Epay uslugu plaćanja odsad podržava Revolut

Unsplash
19.05.2021.
u 16:25

Revolutovi kupci od sada mogu kupiti, pokloniti ili primiti poklon kartice ili sadržaj bez izlaska iz appa

Epay, poslovna divizija Euronet Worldwidea i pružatelj integriranih usluga plaćanja, postao je globalni partner digitalne darovne kartice i prepaid proizvoda za Revolut, vodeću fintech tvrtku iz Ujedinjenog Kraljevstva koja u svijetu ima 15 milijuna korisnika.

Novo se partnerstvo proteže kroz 36 zemalja putem API integracije u tri Revolutove aplikacije – Consumer, Business i Junior. Od travnja Epay Revolutovim kupcima nudi pristup digitalnom sadržaju globalno i lokalno te raznim uslugama i kategorijama.

Sve unutar aplikacije

– Naši su korisnici primarno milenijalci i digitalno osviješteni pojedinci koji od financijske aplikacije očekuju da nudi atraktivne dodatne usluge, ali i savršeno korisničko iskustvo. To im omogućavamo epayevom fleksibilnom integracijom API-ja. Ne samo da ona nudi pristup velikoj količini iskoristivog sadržaja koji zadovoljava sve potrebe naših korisnika i na svjetskoj i na lokalnoj razini, već i pruža savršeno i jednostavno korisničko iskustvo – pojasnio je Maisum Dairkee, voditelj Odjela proizvoda u Revolutu.

Euronet Worldwide na hrvatskom je tržištu od 1997. godine s proizvodima i uslugama procesiranja elektroničkih financijskih transakcija, upravljanja mrežama bankomata i POS terminala, obrade debitnih i kreditnih kartica.

U Hrvatskoj Euronet Worldwide upravlja s najvećom mrežom više od 1000 bankomata, dok njihova poslovna divizija epay pruža uslugu prepaid i darovnih kartica na oko 700 prodajnih mjesta u Hrvatskoj.

– Postajemo infrastrukturni partner za globalni roll out novih proizvoda. Želimo pomoći fintech kompanijama poput Revoluta da kupcima ponude točno onaj sadržaj kojeg očekuju ili su ga uvijek željeli. Pokazujemo svoj portfelj od više od 2000 poklon kartica i prepaid proizvoda brand partnera, te nove načine povezivanja s njihovim kupcima otvaranjem digitalnih i mobilnih kanala – baš kao što je Revolut – kaže Kevin Caponecchi, glavni izvršni direktor Epaya za Software.

Pitanje nadzora

Otprilike 150.000 korisnika Revoluta iz Hrvatske, još novac drži na računima e-novca registriranim pri Revolut Payments UAB-u u Litvi pa za tu štednju nema jamstva. U Hrvatskoj narodnoj banci (HNB) kažu da Revolut Bank UAB, kao kreditna institucija sa sjedištem u drugoj državi Europske unije može u Hrvatskoj pružati usluge putem podružnice osnovane u Hrvatskoj, a može i privremeno neposredno pružati usluge od dana kada je HNB dobio obavijest nadležnog tijela u državi u kojoj ima sjedište.

Takvu obavijest regulator je dobio u studenom 2020. iz Litve za Revolut Bank UAB, ali samo za primanje depozita koji su uključeni su u sustav osiguranja u Litvi, a ne u Hrvatskoj.

 

Zašto svatko drugačije reagira na cjepivo? Evo što kažu stručnjaci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije