Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
policija upozorava na prijevare

Starica na ulici predala prevarantici nekoliko desetaka tisuća kuna: Predstavila joj se kao bankarica

Ilustracija
Davor Puklavec/Pixsell
11.05.2021.
u 13:03

PU zagrebačka upozorila je kako treba biti svjestan da prevaranti uvijek iznova, lucidno i maštovito, ali bez suosjećanja, pokušavaju oštetiti potencijalnu žrtvu

Nakon što ju je nepoznata žena nazvala i predstavila se kao zaposlenica banke, 85-godišnjakinja iz Susedgrada jučer je podigla novac u banci i predala ga ženi. Iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna predala je navodnoj zaposlenici banke na ulici u kojoj su se dogovorile susresti. 

PU zagrebačka upozorila je kako treba biti svjestan da prevaranti uvijek iznova, lucidno i maštovito, ali bez suosjećanja, pokušavaju oštetiti potencijalnu žrtvu. Oni obično mole za pomoć, sitnu uslugu, prodaju predmete ili nude usluge, lažno se predstavljajući, kao u jučerašnjem slučaju iz Susedgrada. 

Prevaranti prilagođavaju način i mogućnost činjenja kaznenog djela shodno trenutnim okolnostima, procjeni žrtve i mogućem riziku te se koriste jednostavnim trikovima. Rizik je veći što je žrtva starije životne dobi, napominju iz Policijske uprave zagrebačke te ističu kako je važno samozaštitno ponašanje. 

Građani moraju biti oprezni s nepoznatim osobama, čak i ako ih prethodno nazovu i najave se. Treba biti sumnjičav i ne otvarati ima vrata dok ne pokažu službenu ispravu. Ako postoji sumnja da se netko lažno predstavlja, potrebno je nazvati 192, prijaviti slučaj i zapamtiti što više detalja o osobi kako je policija mogla lakše pronaći. 

VIDEO Jandroković raspravljao s robotom: 'Povrijeđen je poslovnik, ovo stvarno nije u redu'

Komentara 2

PP
Preodgojen_Povratnik
13:17 11.05.2021.

A sto su radili na banci? Dodje zbunjena baka, podigne si citav racun u gtovinu i nitko ju nista ni ne pita?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije