Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predstavljanja

EBRD vidi Hrvatsku kao zemlju velikih prilika i most između EU i zemalja zapadnog Balkana

16.12.2014., Zagreb - Ivana Gazic, predsjednica Uprave Zagrebacke burze.
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
29.01.2016.
u 15:00

Govorilo se o mogućnosti ulaganja u trenutačnom makroekonomskom i političkom okruženju

EBRD i platforma Emerging Europe jučer su u Londonu bili domaćini konferencije o Hrvatskoj s ciljem promocije naše zemlje kao ulagačke i kulturne destinacije.

Događaj je okupio poznata lica i brojne investitore koji su raspravljali o ekonomskim perspektivama Hrvatske i prilikama za ulaganja ističući njezin veliki potencijal. “Mnogo je razloga koji su potakli organizaciju ovog događaja. Hrvatska je poput mosta između Europske zajednice i zemalja zapadnog Balkana, pozicionirana preuzeti vodeću ulogu poveznice između srednje i jugoistočne Europe”, istaknuli su iz EBRD-a.

Konferencija je otvorena izlaganjima potpredsjednice EBRD-a Betsy Nelson i veleposlanika u V. Britaniji Ivana Grdešića, a potom je čelnica zagrebačkog ureda banke Vedrana Jelušić Kašić predstavila domaću ekonomiju. Uslijedila je panel-diskusija o mogućnosti ulaganja u trenutačnom makroekonomskom i političkom okruženju na kojoj su sudjelovali šefica Zagrebačke burze Ivana Gažić, direktor Navis Consulta iz Rolls-Royce grupacije Siniša Reljić, predsjednik uprave Podravke Zvonimir Mršić, Vedrana Likan iz British Business Centre Hrvatska te odvjetnik Hrvoje Bardek. 

>> 'Već imamo više od šest milijardi zahtjeva za financiranje za 2016.' 

>> Vlada odgađa primjenu novog kontnog plana i odobrava HAC-u zaduženje kod EBRD-a

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije