Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaboravite Ryanair

Dvije aviokompanije osmislile najjeftiniji način prijevoza putnika

Aviointeriorsove "stajaće sjedalice"
Foto: Lucy Nicholson / Reuters
23.04.2018.
u 09:33

Aviointeriors također razmatra uvođenje mjesta za stajanje tako što bi uz uobičajena sjedala montirala vertikalne naslonjače s vodoravnom plitkom sjedalicom u visini bedara i dvama potpornjima za ruke. Sjediti u takvom naslonjaču je nemoguće, na njega se može samo nalaktiti

"Razmatramo uređenje putničke kabine koje bi povećao učinkovitost i utjecalo na to da u prodaji bude što više jeftinih karata", poručili su iz ruske niskobudžetne aviokompanije Pobjeda koja razmatra uvesti stajaća mjesta u svojim zrakoplovima, prenosi N1.

"Razmatramo uređenje putničke kabine koje bi povećao učinkovitost i utjecalo na to da u prodaji bude što više jeftinih karata", kažu u Pobjedi, čiju flotu trenutno čini 18 Boeinga 737-800, a do konca 2019. godine u planu je povećanje broja zrakoplova na 30.

Ovih je dana i The Telegraph izvijestio kako talijanska kompanija Aviointeriors također razmatra uvođenje mjesta za stajanje tako što bi uz uobičajena sjedala montirala vertikalne naslonjače s vodoravnom plitkom sjedalicom u visini bedara i dvama potpornjima za ruke. Sjediti u takvom naslonjaču je nemoguće, na njega se može samo nalaktiti.

Proizvođač naslonjača za stajaća mjesta u zrakoplovima tvrdi da će njihovi potencijalni kupci "unaprijedtiti razmještaj putnika" te ističe da su dvostruko lakši od klasičnih sjedala  i da bi njihovom uporabom zrakoplovi mogli prevoziti 20 posto više putnika.

Komentara 1

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
10:32 23.04.2018.

Ne znam čemu uopće ikakvi "naslonjači"? Uvijek možete nagurati ljude kao stoku, upravo onako kako ih tretirate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije