Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Domaći iCat isporučio brod bostonskom GCCL-u

Domaća start up tvrtka usmjerena je na gradnju laganih plovila na električni pogon
30. srpnja 2016. u 17:04 1 komentara 476 prikaza
cat
Pogledajte galeriju 1/6

Svjetska cruising kompanija GCCL - Grand Circle Cruise Line sa sjedištem u Bostonu i predstavništvom u Dubrovniku ove je godine u ožujku s hrvatskom tvrtkom iCat potpisala ugovor za izgradnju tender broda tCat-750, a u roku svega tri mjeseca iCat je sa suradnicima izgradio i isporučio brod.

17.04.2015., Zagreb - Kresimir Drvar, tvrtka Effectus. deset projekata Ovi mladi ljudi idu u London po investitore

U tvrtki kažu da je najveći izazov bio kratki rok, jer je u tri mjeseca trebalo izraditi projekt broda, dobiti odobrenje registra, naručiti materijal i opremu, izgraditi brod te ga isporučiti kupcu. Brod je dug 7,5 metara, može prevesti 25 putnika i postiže brzinu veću od 30 čvorova. Ima ugrađen waterjet snage 340 HP koji pokreče jednako snažan motor. Ukrcaj putnika je po boku broda te preko pramčane rampe, što je izrazito praktično kod pristajanja na pješčane plaže, što tCat -750 u svakodnevnoj plovidbi redovno koristi s obzirom na činjenicu da MV Clio plovi najegzotičnijim morima svijeta.

Putnički prostor je natkriven iznimno velikom tendom na koju se u slučaju loših vremenskih uvjeta pričvršćuju bočni prozori koji tako u cijelosti štite putnički prostor. Takav mali brzi brod osim što služi cruiserima kao tender brod, ima veliku mogućnost primjene za prijevoz turista do okolnih plaža, gdje zbog svoje izvedbe lako pristaje na pješčane plaže ili se veže uz povišenu obalu. Prijevoz razne opreme i stvari, istraživanja,prikupljanja i slično, samo su neke od mogućnosti primjene koju tCat-750 može pružiti. iCat je inače krenula kao start up tvrtka, koja je upravo usmjerena na gradnju laganih plovila na električni pogon. 

Na žlicu
Često ga radite, ali nikad vam ne uspije kao mamin - ovaj recept za grašak varivo briše sve dosadašnje pogreške
TIDAL
Glazba i zabava
Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati
  • Avatar maxist
    maxist:

    konstruiran za marinkovu baru ? kupanje sigurno..hočeš-nečeš....