Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sušionica Vrpolje

Dok država traži strateškog partnera, pogoni propadaju

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
13.02.2015.
u 09:41

Sva imovina opeterećena je založnim pravima u korist Hrvatskoga fonda za privatizaciju, Ministarstva financija i Porezne uprave

Na Trgovačkom sudu u Slavonskom Brodu u ožujku bi se trebala održati jedanaesta dražba nekretnina i pokretnina vrpoljačke Sušionice voća i povrća u stečaju. Pogoni ove tvornice već godinama su sablasno prazni, a ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina nedavno je poručio kako se država nije odrekla namjere da ona ponovno proradi te kako se intenzivno radimo na pronalaženju strateškog partnera koji bi kupio cijeli pogon i revitalizirao proizvodnju.

Sva imovina opeterećena je založnim pravima u korist Hrvatskoga fonda za privatizaciju, Ministarstva financija i Porezne uprave. – Još uvijek se ne zna kolika će biti početna cijena na idućoj dražbi, jer o tome odlučuje stečajna sutkinja na prijedlog razlučnih vjerovnika. Neki od njih predlažu ostanak cijene od 10,3 milijuna kuna iz prethodne dražbe, a drugi smanjenje - kaže stečajni upravitelj Miroslav Mikić. Tvornica koja je u rad puštena 2002. godine i u koju je država ulupala 90 milijuna kuna trebala je služiti za sušenje domaćega voća i povrća za potrebe hrvatskih prehrambenih tvrtki, čime bi se smanjio uvoz tih sirovina iz drugih zemalja. Planovi su, međutim, jedno, a stvarnost nešto posve drugo. Dugovi su se počeli gomilati i Sušionica je u rujnu 2010. otišla u stečaj.

>> Sušionica pred propašću: Dug ogroman, a kupaca još nema

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije