Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Forum HGK

Dobre poslovne prilike za tvrtke iz Hrvatske 
na Kosovu

Luka Burilović
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
17.09.2015.
u 15:12

Predsjednik Komore Kosova Gerxhaliu istaknuo da bi dobru političku suradnju trebalo primijeniti na gospodarstvo

Hrvatsko gospodarsko izaslanstvo, na čelu s predsjednikom Hrvatske gospodarske komore Lukom Burilovićem, boravilo je protekla dva dana u posjetu Republici Kosovo.

Vodstvo HGK i pedesetak hrvatskih gospodarstvenika susrelo se s političkim vrhom Kosova te s tamošnjim gospodarstvenicima. Vrhu Komore i gospodarstvenicima predstavljene su kosovske institucije te najvažniji infrastrukturni projekti. Golem odaziv kosovskih gospodarstvenika i predstavnika ministarstava i vlade na službenu večeru, gdje se okupilo više od 200 uzvanika, bio je najbolji uvod u Kosovsko-hrvatski gospodarski forum.

"Jedan od razloga organizacije foruma jest činjenica da gospodarski rezultati ne prate tradicionalno dobre političke odnose dviju zemalja. Sadašnja je robna razmjena skromna, hrvatski izvoz u 2014. iznosio je 69,7 milijuna eura, a uvoz s Kosova 2,5 milijuna eura, stoga smatram da prostora za suradnju ima daleko više od trenutačnih pokazatelja", istaknuo je čelnik HGK Burilović.

S njim se složio i predsjednik Komore Kosova Gerxhaliu koji je istaknuo da bi dobru političku suradnju trebalo primijeniti na poboljšanje suradnje u segmentima obrazovanja, zdravstva, a prije svega gospodarstva. Jedan od poduzetnika koji je s HGK putovao na Kosovo Damir Jurina, tehnički direktor tvrtke Pismorad d. d., istaknuo je kako se njegova kompanija "bavi proizvodnjom cestovne signalizacije, a s obzirom na to da su u Kosovu u toku veliki infrastrukturni radovi, poput izgradnje autocesta, bilo nam je vrlo zanimljivo doći ovdje i ostvariti konkretne kontakte, tako da smatram da je ovaj posjet bio vrlo koristan za nas". 

>>Turci uložili 340 milijuna eura, a hrvatske tvrtke još uvijek oklijevaju doći

Komentara 4

FR
franjo
12:43 18.09.2015.

Bit će droge!

FR
franjo
12:43 18.09.2015.

Bit će droge!

Avatar Made in Germany
Made in Germany
13:27 19.09.2015.

Za brendiranje necega i nesto, potrebna su 3 Faktora: 1) Poznaja- 2) Orijentacija- 3) Povjerenje. Za uspijeh nekog posla, uz bolju kvalitetu i smanjenog troska, kao najbitnije ili elementarno, odrzivosti! Neka svatko za sebe odluci gdje se poslovi sa Kosovom u tim segmentima nadu. Barem za sad i buducih nekoliko godina jos.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije