Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rezultati

Disney potukao prognoze rastom prihoda i dobiti

mickey
Foto: Matt Crossick/Press Association/PIXSELL
05.02.2015.
u 19:15

Filmski studio bilježi rast dobiti od 33 posto zbog uspjeha filmova “Snježno kraljevstvo”, “Čuvari galaksije” te “Gospodarica zla”

Na krilima animiranog hita “Snježno kraljevstvo”, koji je u segmentu igračaka potukao prodaju čak i legendarne lutke Barbie, ali i povećane posjete zabavnim parkovima, Walt Disney objavio je rezultate iznad svih očekivanja. Uz prihode koji su porasli devet posto na 13,4 milijarde dolara, neto dobit u četvrtom tromjesečju skočila je 19 posto, na 2,2 milijarde dolara. Ikona američke industrije zabave zabilježila je rast u gotovo svim segmentima.

Filmski studio bilježi rast dobiti od 33 posto zbog uspjeha filmova “Snježno kraljevstvo”, “Čuvari galaksije” te “Gospodarica zla”. Snježno kraljevstvo zaslužno je i za uspjeh segmenta prodaje igračaka čija je dobit od 626 milijuna dolara, 46 posto viša nego lani. Kako je Disneyev šef najavio, ove godine namjerava dodatno iskoristiti potencijal “Snježnog kraljevstva” da bi se dodatno ojačala prodaja igračaka.

Dobit zabavnih parkova od 805 milijuna dolara veća je za petinu, a izvršni direktor Robert Iger izjavio je da ni epidemija ospica koja je u prosincu izbila u Disneylandu u kalifornijskom Anaheimu nije utjecala na pad posjećenosti u SAD-u. Što se tiče televizijskog segmenta, postaja ABC bilježi 35-postotni rast operativne dobiti, dok je jedina “crna ovca” segment kablovske televizije koji bilježi pad od dva posto zbog većih produkcijskih i programskih troškova te manjih prihoda od oglašavanja na sportskom kanalu ESPN.

>> Mlada glumica tužila Disney zbog sramotno male svote koju su joj isplatili za Frozen

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije