Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Dionica HT-a na korak do 300 kuna, očekivanja rasta do 320 kuna

'unu.. Zagreb ...11.12..2008. ivica mudrinic,predsjednik uprave t-ht Photo: Boris Scitar/Vecernji list'
'Boris Scitar/Vecernji list'
28.01.2010.
u 19:31

Očekivanja su da će rasti i do oko 320 kuna, a s obzirom na skoru Skupštinu kompanije i podjelu dividende, očekuju se dobri rezultati poslovanja kompanije, ali i zbog većeg interesa za taj sektor te zbog povećanog optimizma na tržištu.

Nakon duljeg vremena dionica HT-a se oporavlja i uskoro se očekuje da će prijeći cijenu od 300 kuna, a takav rast odražava se na optimizam cijelog tržišta kapitala.

Nakon što je jučer cijena HT-a bila na korak do 300 kuna, točnije u pojedinom trenutku i 299,99 kuna, što znači da je netko u zadnji trenutak prodajom zaustavio rast, sudionici tržišta uvjereni su da se tu cijena neće zaustaviti. Očekivanja su da će rasti i do oko 320 kuna, a s obzirom na skoru Skupštinu kompanije i podjelu dividende, očekuju se dobri rezultati poslovanja kompanije, ali i zbog većeg interesa za taj sektor te zbog povećanog optimizma na tržištu.

Takav pozitivan signal odrazio se i na druge kompanije te je jučer većina dionica bila u plusu. Primjerice, veliki rast imala je dionica Ine, a stabilizirala se je i cijena Podravke, koja je ujedno uz dionicu HT-a imala i najveći promet.

Podsjetimo, cijena dionice HT-a u IPO-u prije dvije godine bila je 265 kuna, nakon čega je porasla i do rekordnih 400 kuna. No tijekom krize cijena se spustila na 350 kuna, pa do razine iz IPO-a, a potom i niže. Oporavak je uslijedio tek krajem prošle godine, a u listopadu je prešao razinu od 265 kuna. Sadašnja su očekivanja da će ovih dana sigurno prijeći psihološku granicu od 300 kuna.

Komentara 5

AP
apolon
23:36 28.01.2010.

mnoge bajkovite priče imaju divne početke i zgodne zaplete a mnoge priče od tih nemaju sretan svršetak a kraj OVE priče uistinu nije ugodan!!!!!!!!!!VE priče uistinu nije ugodan!!!!!!!!!!

KR
kripton
20:28 28.01.2010.

hahahaha,kažeš cijena raste,hahaha

Avatar DucMan
DucMan
20:56 28.01.2010.

Nema nikakvog logičnog razloga za rast dionica T-Coma. Oni konstantno gube korisnike a uz sve jaču konkurenciju cijena dionica može rasti samo ako se nafrizira. Točka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije