Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Deceuninck u Hrvatskoj - 15 godina inovacije, ekologije i dizajna

Belgijski Deceuninck (dekenik) je dolaskom na hrvatsko tržište prije punih 15 godina donio vrhunsku kvalitetu PVC profila za prozore i vrata proizvedenih po najvišim tehnološkim i ekološkim standardima
01. listopada 2019. u 13:26 243 prikaza
Deceuninck grupa
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/6

Deceuninck grupa vodeći je proizvođač i dizajner PVC profila za prozore i građevinska rješenja u svijetu. S prodajnim lancima u više od 90 zemalja i uz 3700 zaposlenih, poduzeće Deceuninck redovito opskrbljuje preko 4000 kupaca diljem svijeta. U Hrvatskoj je Deceuninck prisutan od 2004. godine i danas uspješno zapošljava preko 100 djelatnika koji imaju priliku usavršiti svoje znanje u skladu s međunarodnim standardima kvalitete i poslovne izvrsnosti.

Deceuninck grupa | Autor : Promo Foto: Promo

Misija globalnih razmjera

Europska kvaliteta i odani pristup radu odlično je prepoznat na hrvatskom tlu, pa tako Deceuninck aktivno surađuje sa preko 200 poduzeća koji su specijalizirani za proizvodnju prozora i vrata. Do sada je Deceuninck opremio nebrojene objekte kod kojih su korisnici prepoznali vrhunsku kvalitetu, dizajn i održivost proizvoda. 

Misija Deceunincka kojom se posebno ističe na izazovnom tržištu jest izgradnja održivog doma što temelji na inovaciji, ekologiji i dizajnu. Izuzetne vrijednosti toplinske izolacije pridonose smanjenju i uštedama toplinske energije. Svi Deceuninckovi prozorski profili mogu se na kraju svog korisnog vijeka reciklirati, a proizvodi se proizvode uz racionalnu potrošnju materijala. 

Želja cijele Deceuninck grupe jest raditi što ekološki prihvatljivije. S prodajnim lancima u više od 90 zemalja i uz više od 3700 zaposlenih, Deceuninck redovito opskrbljuje preko 4000 kupaca diljem svijeta stoga ne čudi da se njihova filozofija temelji na preuzimanju odgovornosti, kako za druge ljude tako i za okoliš. Promocija ekološki održivog poslovanja uz reciklažne pogone i inovativna zelena rješenja bit će i dio brendinga ove tvrtke na svjetskom tržištu. 

Deceuninck grupa | Autor : Promo Foto: Promo

Deceuninck je u posljednjih godinu dana...

Deceuninck grupa odlučila je 2019. godinu započeti ujedinjenjem snažnih brendova Inoutic i Deceuninck u jedan globalni brend Deceuninck. Ujedinjavanje Deceunincka i Inoutica, do tada prisutnog u 16 zemlja s područja srednje i istočne Europe, označava jačanje vodeće uloge na polju PVC profila za prozore i vrata. Cilj ove strateške odluke je stvoriti još jači globalni brend s još čvršćom pozicijom vodećeg poduzeća u Europi i na svim tržištima diljem svijeta.

Ove godine je Deceuninckova najnovija platforma prozorskog profila okrunjena dvjema važnim nagradama za dizajn. Prozorski sustav PVC profila Elegante se, osim izvrsnim karakteristikama i održivošću, odlikuje svojim izgledom. Stoga mu je dodijeljena nagrada „German Design Award 2019“ u kategoriji „Special Mention“, odajući time priznanje izvrsnom dizajnu ovog prozorskog sustava profila. Sustav Elegante također je dobio nagradu „Red Dot Design Award“ kao pobjednik u kategoriji „Dizajn proizvoda“ što je još jedno priznanje za visoku kvalitetu dizajna. Nagrada Red Dot Award dodjeljuje se od 1954. godine te se smatra najvažnijom europskom nagradom za dizajn. Profil Elegante predstavlja ekološku alternativu aluminijskim prozorima s vrhunskim izolacijskim svojstvima.

CIA karte Jugoslavije
NEKAD TAJNI SADRŽAJ
Što je 1970. CIA predviđala za Jugoslaviju nakon Titove smrti: 'Stvaran potencijal za katastrofu i građanski rat'
Abbott Nutrition
Akcija za djecu diljem svijeta
I Modrić se uključio u akciju: Tvrtka koja posluje i u Hrvatskoj sklopila suradnju s Real Madridom, evo o čemu se radi