Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon šest pokušaja

Daruvarska pivovara prodana siračkoj Kufner grupi

pivovara
vl
03.05.2010.
u 12:17

Slaven Kufner, predsjednik uprave Kufner grupe i novi direktor pivovare, najavio je kako bi trenutačni kapacitet pivovare od 120.000 hektolitara piva godišnje trebao biti više nego udvostručen.

Na bjelovarskom Trgovačkom sudu danas je u sedmom pokušaju prodana Daruvarska pivovara, koja je od lipnja prošle godine u stečaju. Pivovaru, koja je na početku stečajnoga postupka procijenjena na 86 milijuna kuna, na današnjoj sedmoj javnoj dražbi za 14,8 milijuna kuna kupila je siračka Kufner grupa. 

Slaven Kufner, predsjednik uprave Kufner grupe i novi direktor pivovare, najavio je kako bi trenutačni kapacitet pivovare od 120.000 hektolitara piva godišnje trebao biti više nego udvostručen, tako da stotinjak zaposlenika ne treba brinuti za radna mjesta i egzistenciju. Najavljeno je kako će novi vlasnici poslovne ambicije u prvoj fazi ostaviti u dosadašnjim granicama, odnosno one će se temeljiti na tržištu Bjelovarsko-bilogorske i okolnih županija. 

Na današnjoj javnoj dražbi ispostavilo se i to da su dosadašnje najave o dolasku austrijskih i čeških ulagača bile samo špekulacije, tako da će Daruvarska pivovara, s tradicijom dugom 170 godina, i dalje ostati jedina pivovara u Hrvatskoj u hrvatskim rukama.

Komentara 8

MI
miig
15:03 03.05.2010.

banda lopovska,sve veliki biznismeni,završili fakultete u mostaru,pokrali cijeli sirač pa sad sele u daruvar

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
15:21 03.05.2010.

Radnicima prijeti otkazima smanjuje plaće, a kupuje druge firme.... To je Hrvatski razvoj gospodarstva....

Avatar wkwkwkwk
wkwkwkwk
14:36 03.05.2010.

volim piti pivo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije