Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Crowdfundingom do kućica na stablu, u 24 sata polovica iznosa

Tree Elements – projekt koji objedinjuje turizam i brigu za okoliš
16. travnja 2021. u 18:50 0 komentara 690 prikaza
Foto: PD

Znam da je svaki poduzetnički početak na svoj način malo lud, a takav u pozitivnom smislu je i ovaj moj: uz podršku zajednice pravo čudo su napravili Facebook i Instagram, tako da sam s prvim rezultatima prezadovoljna i nadam se da ćemo prikupiti barem 50.000 dolara, od čega je 20-ak posto namijenjeno za financiranje poreza i ostalih troškova, dok je preostali novac potreban za dovršetak turističko-ekološkog projekta Tree Elements, opremanje kućica i uređenja okoliša.

Komentar je to oduševljene s prvim reakcijama tržišta mlade poduzetnice Ivone Ercegović na više nego uspješan start crowdfunding kampanje u kojoj se prikuplja završna tranša za njezin ambiciozni projekt koji objedinjuje turizam i brigu za okoliš.

4 jednostavna savjeta Vode nemamo neograničeno: Evo kako bi je lako svi mogli doma štedjeti!

Održiv luksuz

Kampanja je na Kickstarteru s 25.000 dolara u tek 24 sata od lansiranja, prikupila već 70 posto ciljanog iznosa. S kućicama na stablu nedaleko Plitvica te s pratećim objektima i sadržajima, s vizionarskom idejom u kojoj je priroda u svakom pogledu prioritet ove poduzetne Dubrovkinje, s adresom nedaleko od Slunja i Rastoka, mnogi su njezini prijatelji i poznanici diljem Hrvatske ali i iz Sjedinjenih Američkih Država, očito upoznati iz prve ruke. I daju podršku – svesrdno. Projekt je opisan kao eko friendly utočište u kojem će se nuditi “održivi luksuz s minimalnim utjecajem na okoliš”.

U kompleksu će se reciklirati sve staklo i plastika te općenito minimizirati otpad, te će se uzgajati vlastita hrana i instalirati solarni paneli. Kickstarterova kampanja traje 30 dana, a uključeni prvi ‘ulagači’ u stvari su prvi gosti budućeg kompleksa. Oko 90 posto zasad ih je iz Hrvatske, dok su ostali iz Amerike, gdje je Ivona Ercegović stekla puno kontakata tijekom osam godina pružanja usluge turističkog pratitelja. Neuobičajen koncept Svojim donacijama trenutačno ostvaruju bodove za smještaj i razne usluge te uz značajan popust  zapravo  kupuju proizvod u nastajanju, kaže ova poduzetnica i otvaranje Tree Elementsa najavljuje za prve dane kolovoza.

Održiva Hrvatska Održivo življenje Dobro došli u „Održivu Hrvatsku“ – živi i djeluj u skladu s prirodom već danas!

– S obzirom na jedinstvenost i snagu ideje koja je u osnovi projekta, zainteresirani ljubitelji prirode imaju mogućnost sudjelovati u nastajanju, što je koncept koji je možda kod nas nepoznat, ali globalno gledajući on ima svoje mjesto u financiranju, marketingu pa i pr-u – pojašnjava Ivona Ercegović.

Dodatna vrijednost, ističe, sastoji se u uključivanju zajednice u ovaj projekt, drugim riječima postojat će mjesto u Hrvatskoj gdje je “majka priroda zakon”, a koje je stvoreno doprinosom zajednice. Zato su, kaže, tako pristupačne cijene i za naše građane koji, pokazuje se, podupiru  projekt čija vrijednost u ukupnoj realizaciji, od kupnje nekoliko hektara šume do izgradnje svih objekata i dovođenja kompletne infrastrukture,  svakako deset  i više puta premašuje traženi iznos u kampanji od 35.000 dolara. No nagradni bodovi u ovoj fazi ponude imaju ograničenje.

To prema našoj sugovornici znači da ako se netko uključi za pet dana, možda više neće moći po sadašnjim cijenama bukirati kućicu. Tree Elements uključuje tri luksuzne montažne eko kuće na stablu čije krovište završava na devet metara od površine zemlje, veličine 40 četvornih metara  te glavnu kuću koja je svojevrsno okupljalište. Kompleks se prostire na čak 2,8 hektara šume, a, kako tvrdi Ivona Ercegović, ispunjava sve sigurnosne uvjete tako da objektima neće moći ništa ni potres ni požar ni poplava.

A SVE LEGALNO....
Izgledaju kao normalan par, ali javnost njihov brak itekako osuđuje: Stric oženio nećakinju, imaju djecu
Pevex
BICIKL U PROMETU
Infrastruktura i edukacija kao preduvjet za razvoj biciklističke kulture u Hrvatskoj
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.