Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Croatia Airlines slavi 30. rođendan

Croatia Airlines
Foto: Promo
07.08.2019.
u 10:32

U protekla tri desetljeća, pružajući uslugu prijevoza putnika i robe u redovitom i charter prometu, Croatia Airlines izrastao je u europskog avioprijevoznika prepoznatljivog po sigurnosti letenja, profesionalnom osoblju i kvaliteti usluge.

Na današnji dan prije trideset godina rođena je hrvatska zrakoplovna tvrtka. Točno prije tri desetljeća u Zagrebu je registriran Zagreb Airlines d.d. (Zagal), koji je godinu dana poslije promijenio ime u Croatia Airlines d.d.

Prvi putnički let Croatia Airlinesa obavljen je 5. svibnja 1991.g. na liniji Zagreb – Split, čime je uspostavljen redoviti putnički promet unutar Hrvatske. Povezivanje Hrvatske sa svijetom počelo je 5. travnja 1992.g. prvim međunarodnim letom na liniji Zagreb - Frankfurt.

U protekla tri desetljeća, pružajući uslugu prijevoza putnika i robe u redovitom i charter prometu, Croatia Airlines izrastao je u europskog avioprijevoznika prepoznatljivog po sigurnosti letenja, profesionalnom osoblju i kvaliteti usluge. Od prvog leta do danas kompanija je obavila ukupno 603.000 letova i u zrakoplovima prevezla ukupno 39,240.000 putnika.

Flota tvrtke danas se sastoji od dvanaest zrakoplova: četiri Airbusa A319, dva Airbusa 320 i šest turboprop zrakoplova Dash 8-Q400. Tijekom ove sezone zrakoplovi lete u 8 domaćih i 30 međunarodnih odredišta u redovitom prometu te izravno povezuju Hrvatsku s 24 države.

U ovoj slavljeničkoj godini tvrtka i putnici lete pod sloganom Stvaramo uspomene već 30 godina. Kako bi korisnicima usluga zahvalila na tridesetogodišnjoj vjernosti, kompanija tijekom ove godine provodi više nagradnih natječaja u kojima putnike i građane očekuju vrijedne nagrade. (Danas, na tridesetu obljetnicu tvrtke, putnike u hrvatskim i inozemnim odredištima Croatia Airlinesa te na domaćim i međunarodnim letovima tvrtke očekuju posebna iznenađenja i nagrade)

U želji da zajedno s putnicima stvara uspomene još mnogo desetljeća, Croatia Airlines iskreno zahvaljuje svim korisnicima usluga na ukazanom povjerenju u proteklih 30 godina i veseli se svim novim zajedničkim letovima!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije