Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Croatia Airlines

Predsjednik Uprave Jasmin Bajić izabran u upravno tijelo ERA-e

Foto: Croatia Airlines
28.03.2018.
u 13:43

Međunarodna organizacija ERA (www.eraa.org) neprofitna je udruga osnovana 1980. godine i zastupa europsku zrakoplovnu industriju

Predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić jučer je izabran u upravno tijelo Europske udruge regionalnih avioprijevoznika (ERA - European Regions Airlines Association) na mandat od tri godine.

Međunarodna organizacija ERA (www.eraa.org) neprofitna je udruga osnovana 1980. godine i zastupa europsku zrakoplovnu industriju. Glavni je cilj ERA-e poboljšanje uvjeta poslovanja europskoga zračnog sektora, a svojim članstvom pokriva cjelokupnu avioindustriju s 50 predstavnika zrakoplovnih kompanija i 140 pružatelja usluga u zračnom prometu, uključujući proizvođače zrakoplova i motora, zračne luke, pružatelje usluga i dobavljače iz cijele Europe. Djelujući u ime svojih članova, ERA zastupa njihove interese pred glavnim europskim regulatornim tijelima kako bi regionalni zračni prijevoz učinila još važnijim čimbenikom ekonomskog razvoja i povezivanja Europe. Također, svim svojim članovima omogućuje razmjenu informacija i iskustva uz međusobno stručno usavršavanje, a kako bi otvorila dodatan prostor u unapređenju europskoga zračnog sektora.

Podsjetimo, Croatia Airlines postao je članicom ERA-e 1. siječnja 2017. godine. Kao regionalni lider jugoistočne Europe, svojim 29-godišnjim iskustvom pridonosi uspješnom radu ove organizacije, koja promiče zdravo i sigurno regionalno zrakoplovno tržište u Europi. Članstvo u ovoj udruzi dodatno podiže međunarodni ugled Croatia Airlinesa te pruža izvrsne mogućnosti da kompanija kvalitetnije odgovori na suvremene poslovne izazove.

Jasmin Bajić izabran je za predsjednika Uprave Croatia Airlinesa u studenom 2017. godine, a u Croatia Airlinesu zaposlen je još od 1995. godine. Tijekom više od 23 godine provedenih u Croatia Airlinesu obavljao je različite menadžerske funkcije, uključujući korporativno planiranje, strategiju, planiranje flote, upravljanje mrežom, financije i kontroling. Prije imenovanja na dužnost predsjednika Uprave Croatia Airlinesa bio je direktor Kontrolinga i unutarnje revizije, a tijekom svog dosadašnjeg rada bio je aktivan i u znanstvenoistraživačkom radu na području zrakoplovne industrije te je objavio gotovo 30 publikacija. Izborom u upravno tijelo ERA-e Jasmin Bajić nastojat će ostvariti dodatan doprinos za hrvatsku zrakoplovnu industriju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije