Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika investicija

Comping preuzeo većinski dio Megatrenda

Comping preuzeo Megatrend poslovna rješenja
27.05.2021.
u 11:44

'Kako bismo nastavili sa svojim rastom te realizacijom ambicioznih planova i projekata, potreban nam je partner koji se uklapa u našu kulturu i poslovnu viziju'

Tvrtka Comping, jedna od najvećih IT poduzeća u Hrvatskoj, preuzela je većinski dio poslovanja tvrtke Megatrend poslovna rješenja i time dodatno ojačala svoju tržišnu poziciju, posebno u području data centara, poslovne analitike i infrastrukture.

"Kako bismo nastavili sa svojim rastom te realizacijom ambicioznih planova i projekata, potreban nam je partner koji se uklapa u našu kulturu i poslovnu viziju. Megatrend poslovna rješenja smo promatrali duže vrijeme i primijetili kako pametno grade svoj brand i jačaju timove koji rade na rješenjima koja su nam bila zanimljiva", izjavio je prilikom preuzimanja Alojzije Jukić, predsjednik uprave Compinga i zahvalio se vlasnici i direktorici tvrtke na konstruktivnoj suradnji i firmi Caper koja je u tom procesu bila njihov savjetnik i uspješno ih vodila kroz sve faze preuzimanja Megatrenda.

"U razgovorima s čelnim ljudima Compinga shvatili smo da bi naša suradnja mogla rezultirati još boljim poslovnim rezultatima, kako u domeni zrelih dijelova poslovanja, tako i u novim dijelovima koje tek razvijamo", komentirala je Anđelka Strajher, generalna direktorica u Megatrendu. 

Prvi korak suradnje već je realiziran stvaranjem tvrtke Data Target, koja je nastala iz Megatrenda, a u svom portfelju ima podatkovni centar, odjel poslovne analitike te infrastrukturni odjel, čijih 20-tak vrhunskih stručnjaka nastavljaju sa radom pod tvrtkom Camping. Ova investicija Compingu će omogućiti širenje ponude u domeni ASAservice platforme te softvera i drugih rješenja, a ujedno je i korak prema daljnjoj monetizaciji njihove IoT platforme - Things Talk te cloud rješenja. 

"Megatrend poslovna rješenja u ovoj su domeni već etablirani igrač na tržištu, a mi želimo zadržati njihovu prepoznatljivost i klijente, proširiti to znanje na Compingov tim te tako osigurati nove projekte i daljnje širenje i izvan hrvatskog tržišta“ – zaključuje Jukić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije