Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
COLLIERS Novi uredi više ne zjape prazni

Cijene najma ureda između 14-17 eura po kvadratu

Avenue Center - jedan od samo dva nova prostora u 2008.
import
27.11.2007.
u 18:35

Poslovni su prostori ipak dobili stanare te se nakon pošle godine, kad je popunjenost bila 50 posto, broj do sada značajno promijenio te je sad popunjeno 90 posto ureda, stoji u novom istraživanju Colliers Internationala Hrvatske. Usto, cijene najma uredskih prostora A-klase u Zagrebu, koje su padale zbog povećane gradnje i ponude uredskih prostora u 2006. godini, stabilizirale su se od 14 do 17 eura po četvornome metru za mjesec dana, pokazuje istraživanje.

Moć zakupca
Oni manje atraktivni uredi, pak, drže cijenu od 10 do 14 eura po četvornome metru. Jedna od posljedica povećane ponude iz 2006. godine bilo je premještanje pregovaračke moći s investitora na zakupca, tako da i danas možemo reći da je tržište na strani zakupaca, smatraju u Colliersu.

Pametne zgrade
Prema podacima iz trećeg tromjesečja 2007. godine, otprilike 20.000 četvornih metara neto površine uredskih prostora je iznajmljeno, što je solidno za to tradicionalno “sporije” razdoblje.   U sljedećih nekoliko godina možemo očekivati gradnju nove generacije “pametnih” poslovnih zgrada u Zagrebu u kojima će se primjenjivati nova tehnologija.  Time bi se  smanjivali troškovi energije, mišljenja su u Colliersu. To će vjerojatno primorati ostale da također primjenjuju “pametnu gradnju”, a u njih će se osim zakupaca useljavati i vlasnici.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije