Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Energetika

Cijena nafte pala zbog jačeg dolara

ina
Patrik Macek
04.03.2010.
u 09:38

Cijena nafte pala je na 81 dolar po barelu, ali bi do sredine godine mogla prijeći cijenu od 85 dolara za barel, ovisno o ekonomskom oporavku, predviđaju brokeri.

Cijena nafte nešto je pala nakon što je dolar ojačao, ali njome se i dalje trgovalo po cijeni od otprilike 81 dolar za barel, što je blizu najvećem iznosu u proteklih sedam tjedana, prenosi Reuters. Ukupna potražnja za naftom u svjetskoj potrošnji porasla je 0,3 posto.

- Na tržištu će se nafta prodavati po cijeni između 75 i 85 dolara još najmanje iduća dva mjeseca, a postoji mogućnost da prijeđe i 85 dolara po barelu do sredine ove godine, ovisno o ekonomskom oporavku - izjavio je za Reuters Ken Hasegawa, menadžer u brokerskoj kući Newedge.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije